Avatar uživatele
Nepodepsaná

Co mám považovat za aquafabu? Pěnu, kterou z cizrny sbírám, vodu z vaření nebo snad obojí dohromady?

Přebytečná voda z máčení přes noc byla žlutá, ale předpokládám, že tohle je ještě ,,nic" a tak jsem to vylila (dále propláchla a nalila novou vodu).

Aquafabu chci pak použít na sníh do palačinek. Ale vařím cizrnu poprvé, je to pro mě setkání s neznámou, tak se raději hloupě ptám. A příště už budu šéfkuchař! :D

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, dubraro před 2368 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zkuste si přečíst informaci, zda vám pomůže.
http://veganska­vyzva.cz/den_20/

Možnost z konzervované cizrny nebo určitě lepší a zdravější je cizrnový vývar – třeba z tlakového hrnce. Aquafaba z něj bude skvělá a zdravá. Necháte vychladit a pak šleháte.

Vývar či nálev z cizrny nevylévejte, je užitečnější, než si myslíte! Dá se použít v kuchyni místo bílků nebo vajíčka.

https://www.zdra­viakrasa.cz/a­quafaba-vime-k-cemu-pripravit-zde-recept-1653/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Aquafaba (tzv. vegetariánský či veganský bílek) je vytvořen z nálevu z konzervované cizrny anebo z VÝVARU z cizrny. 🙂

Podrobněji v odkazu:
https://www.zdra­viakrasa.cz/a­quafaba-vime-k-cemu-pripravit-zde-recept-1653/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek