Jde o 4 druhy sýrů. V Itálii se vyrábí asi 400 druhů sýrů, takže jsou různé možnosti.
Třeba těstoviny – uvést jediný recept je nemožné. Takže např.
"QUATTRO FORMAGGI V LOMBARDII
Pojďme se tedy podívat na možné kombinace. V severní Itálii a konkrétně v Lombardii nikdy v receptu nechybí dva měkké tučné sýry pocházející právě z Lombardie, a to Gorgonzola DOP (jméno podle města Gorgonzola) a Taleggio DOP (jméno podle údolí Val Taleggio). Nikdy nechybí tvrdý sýr Grana Padano DOP anebo parmazán. Čtvrtý sýr, většinou tučný polotvrdý, je opravdovým žolíkem. Můžeme hmátnout po neuvěřitelném sýru Montasio DOP, který se vyrábí v benátském regionu a v regionu Friuli Venezia Giulia, ale stejně dobře by nám mohl posloužit sýr Fontina DOP z Val d’Aosty anebo lombardské sýry Casera DOP, Bitto DOP, Fontal P.A.T. a desítky dalších.
Sýr Grana Padano, Gorgonzolu a Taleggio lze běžně koupit v dobře zásobovaném českém supermarketu (Billa, Tesco, Makro). Sýr Montasio a další jsou k dostání ve specializovaných prodejnách a na internetu.
Česká varianta „quattro formaggi“
Sýr Taleggio je možné nahradit měkkým sýrem Romadur anebo sýrem Blaťácké zlato, sýr Grana Padano sýrem Gran Moravia. Namísto gorgonzoly lze použít jiný sýr s modrou plísní, například Nivu anebo Roquefort. Montasio můžeme nahradit jakýmkoliv jiným polotvrdým sýrem (třeba tím, který nám už dlouho leží v lednici), pro příklad uvádím: plnotučný Eidam, Gouda, Čedar, Ementál, Gruyér, apod. "
https://www.italskakuchyne.cz/recept/243-testoviny-4-formaggi
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
UTFG. Mít chuť na něco a nevědět, co to je… to je fakt úchylka.
Zdroj: https://www.google.cz/search?q=Rigatoni+quattro+formaggi&ie=utf-8&oe=utf-8&lr=lang_cs
Upravil/a: Edison
0
před 1956 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |