Avatar uživatele
Frogman

Co říkáte na jídlo budoucnosti?

Jídlem budoucnosti se myslí hmyz – cvrčci, červy, sarančata… Ochutnal jste to už někdo? Jedli byste to?
Já bych na to neměl žaludek. :D

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Michala11 před 2087 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jáára

Můj šéf jí hmyz normálně. Já bych to nedal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Něco jsem o tom četl. Vypadá to odporně, ale je to docela chutné a má to slušnou výživovou hodnotu. Já bych to ale nikdy neochutnal. Snad jen tehdy, pokud by mi hrozilo vyhladovění.

Upravil/a: Rokio

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Já bych něco takového pozřel, jen kdybych nevěděl, z čeho to jídlo je – třeba z mouky ze cvčků. Jakmile bych ale zahlédl nožičku, hned bych hodil šavličku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Neboj nic, tohe je nevyhnutelná budoucnost. Ono když se to pořádně rozmixuje, obarví, okoření a obecně „doéčkuje“ a pod vysokým tlakem z toho nadělaj plátky, budeš se oblizovat! (ještě v sanitce ;) :D :D)

Ale vážně – neříkej, žes nejedl třeba chipsy, no? Kdybys měl ponětí jak a z čeho se dělají, tak to do huby nedáš. A s tímhle to bude stejné, jen to bude zdravější. Tedy… jestli do toho nebudou míchat palmový olej a další „zkvalitňovadla“, jak je dnes již běžné. Potenciál v tom ovšem rozhodně je. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michala11

Až dojde slanina, bude ze mě vegetarián, v tom mám jasno! Rostlinná bílkovina je pro mě schůdnější cesta, než mouka ze cvrčků. Ale dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Jedl jsem několikrát, hodně záleží na přípravě. Nemyslím si, že to bude hlavní složkou budoucí stravy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

Jako paštiku OK, stejně jak to píše Kepler.
Akorát jsem někde četl, že hmyzí bílkovina je super, ale na jednotku (kilo) bílkoviny je potřeba více rostlinného materiálu jako třeba na kilo bílkoviny z kuřete. A bylo to až o (tuším) 25% v neprospěch hmyzu. V tomto směru vidím hmyzí bílkoviny jen jako další módu pro tahání peněz z kapes přesvědčeným.
Třeba jsem našel jen nevhodný zdroj, ale nikde jsem nenašel ani to, že výtěžnost bílkovin u hmyzu je lepší. Takže se o výtěžnosti raději nepíše, protože fakt není lepší?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Frogman

@aliendrone, to jsi zabil! :D Jinak co se týče chipsů, tak minimálně nějakých 8 let jsem je neměl.
Pravda, éčka z bůchvíjaké havěti jsou běžné už dlouho a čím dál více se to snaží omezovat, ale pořád je to bída – samé konzervanty a tak, ale to je zase trochu jiné téma… :D Radši si dám něco zdravějšího. :D

před 2082 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek