Samozřejmě, že ne. Pokud někdo nabízí „pronájem firmy“, tak tím nabízí možnsot podnikat přes nastrčené osoby. To sebou nese klasické problémy bílých koní a obcházení čehokoliv: jakýkoliv problém je hned rovnou pořádný průšvih.
0
před 1728 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, právní hledisko to umožňuje, ale není to tak jednoduché. Firma jako taková se nepronajímá, je to spíše převod podniku nebo jeho části, kdy nájemce převezme všechna práva a závazky spojené s podnikáním. Tento proces je podrobně upraven v Obchodním zákoníku a je nutné ho řádně zakotvit v nájemní smlouvě. Je také důležité si uvědomit, že pronajímatel má stále některou odpovědnost za firmu a je potřeba pečlivě zvážit všechny aspekty a rizika. Doporučené je se na tento proces obrátit na právního odborníka.
0
před 230 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chtěl jsem odpověď od člověka, který s jistotou ví, jestli toto zákon umožňuje či ne. A pokud umožňuje, jak se na to jde.
Tak jde se na to dle § 2349 NOZ, ale jak jsem psal, je to poměrně složitá věc. Myslím, že tobě to při vší úctě, k ničemu nebude.
http://zakony.centrum.cz/obcansky-zakonik-novy/cast-4-hlava-2-dil-2-oddil-4-paragraf-2349
Kdybych chtěl studovat zákony,tak si je vyhledám bez tvé pomoci a nepokládám otázky zde. Hlavně, že víš, že mi to k ničemu nebude a že je to složité.
Četl sis to vůbec? Prvně pronajmout jde závod, pak si musíš ujasnit co je závodem a ano, může jím být i firma, ale třeba i nemocnice. Pokud ti jde o markeringový trik co nabízejí všelijací zprostředkovatelé firem online, tak formuluj otátku přesněji, protože v takovém případě se o skutečný pronájem nejedná.