Stačí zajít do první asijské restaurace a dát si „kuřecí“ ;)
1Kdo udělil odpovědi palec? Tonda Káňa
před 194 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak především se nevaří každá krysa, vaří se bambusová krysa, tj. krysa, která žije na rejžových polích. Ona to, vlastně, tak úplně krysa není, je to hlodoun čínský, rhizomys sinensis. Ono se to chová na farmách, je to docela turbo „krysa“, má to běžně kolem 4 kg živé váhy, někdy i 5 kg. Podle mne je to chutnější, než králík, ale tím, že to je chované, vykrmované, tak bych to k němu přirovnal, není to prostě zvěřina, jako třeba zajíc.
Jíst se dá, samozřejmě, i krysa obecná. Kmen je to stejný, strunatci, je to ale jiná čeleď – myšovití vs slepcovití, podřád veverkočelistní. Potkana jsem jedl, krysu obecnou ne, bude to ale podobné. Potkan je chutný zvíře, akorát, prosím, uchovej si ho a klepni si ho, ono jíst potkana „ulovenýho“ není dobrý nápad. Za prvé, skrze parasitů působení, za druhé, všude jsou nástrahy s jedem, který porušuje krvetvorbu a není určen pro potravinářská zvířata, takže těžko říct, co by se stalo, kdybys takového otrávenýho potkana uvařil a snědl. Kočky, jak se dají na potkany, tak je časem po nich.
Bambusová krysa by se dala chovat na farmách i u nás, jenom, jaksi, o to není zájem, jsme obecně velice chuťově konservativní.
0
před 198 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chuť krysího masa může být velmi různá v závislosti na druhu krysy a její stravě. Někteří lidé, kteří krysi maso jedli, popisují chuť jako kombinaci kuřecího a vepřového masa. Jiní tvrdí, že má jemnou sladkou chuť podobnou veverkám nebo králíkům. Je také důležité poznamenat, že krysy, které jsou chovány speciálně pro konzumaci, budou chutnat jinak než divoce žijící krysy.
0
před 193 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |