Našel jsem si, že mandle existují ve dvou kultivarech, sladké mandle jsou Prunus dulcis a hořké mandle jsou Prunus amara. Ty hořké prý člověka můžou i zabít, a to už při 15–20 mandlích. Koupil jsem si asi 1 kg mandlí sladkých, ale v sáčku jsem narazil i na některé, co byly tak hořké, že jsem je musel vyplivnout. Moje otázka je, jestli se mi do sáčku opravdu mohly přimíchat hořké mandle, tedy jiný kultivar, nebo se jen jedná o sladké mandle, co z nějakého důvodu zhořkly. A pokud by to byly náhodou jen zhořklé sladké mandle, hrozí u nich stejné nebezpečí jako u hořkých mandlí? Kdybych je jedl jen po jedné, tak bych to ani neřešil, ale já z těch mandlí bohužel dělám i mandlové máslo, a v tom bych už tu hořkost nemusel tak cítit a byl bych velice nerad, kdyby mě zabily mandle :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 2019 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otázka ještě nemá žádnou odpověď.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |