Avatar uživatele
Blaide

Jak rozeznat sladké mandle od hořkých?

Našel jsem si, že mandle existují ve dvou kultivarech, sladké mandle jsou Prunus dulcis a hořké mandle jsou Prunus amara. Ty hořké prý člověka můžou i zabít, a to už při 15–20 mandlích. Koupil jsem si asi 1 kg mandlí sladkých, ale v sáčku jsem narazil i na některé, co byly tak hořké, že jsem je musel vyplivnout. Moje otázka je, jestli se mi do sáčku opravdu mohly přimíchat hořké mandle, tedy jiný kultivar, nebo se jen jedná o sladké mandle, co z nějakého důvodu zhořkly. A pokud by to byly náhodou jen zhořklé sladké mandle, hrozí u nich stejné nebezpečí jako u hořkých mandlí? Kdybych je jedl jen po jedné, tak bych to ani neřešil, ale já z těch mandlí bohužel dělám i mandlové máslo, a v tom bych už tu hořkost nemusel tak cítit a byl bych velice nerad, kdyby mě zabily mandle :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2019 dny Sledovat Nahlásit



Otázka ještě nemá žádnou odpověď.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek