Dobrý den, chci se zeptat, jak to mám řešit, když mně i ostatním 20 spolužákům dává paní učitelka 5, i když máme na lepší známky. Třeba minulou poznávačku jsem psal podle toho, co jsem se ze sešitu 14 dní učil, a už jsem se potom těšil na dobrou známku, a pak mně řekla paní učitelka, že to podle ní máme špatně a že nám dá 5, a pak jsem to porovnal zrovna po hodině s obrázky ze sešitu a úplně všechno, co jsem k těm obrázkům napsal, tak bylo podle sešitu dobře, tak já nevím, jak už mám paní učitelku uspokojit, učím se pravidelně, a stejně mně i všem, kteří se taky pravidelně učí, dá pětku s vysvětlením, že to máme špatně, ale přitom podle sešitu je to dobře. Tak co mám teda dělat?
ps: a porušuje tím nějaký školský zákon?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3185 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Je to váš pohled, nedá se zodpovědně posoudit. Hodnotí učitel, nikoliv žák. Třeba poznámky k obrázkům do sešitu jste si mohli chybně opsat. Co je podle vás dobře? Jak to vidí vyučující? To se nedovíme.
Pokud nejste spokojený/í s klasifikací, můžete se obrátit na třídního učitele, jeho prostřednictvím na ředitele školy.
Další možností je požádat o komisionální přezkoušení, které
povolí ředitel na základě žádostí vašeho zákonného zástupce. Komise
je tříčlenná zpravidla ji tvoří ředitel školy, vyučujcí,
přísedící.
–
Jakou známkou byste si ohodnotil své doplnění otázky?
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit |
Znalosti žáků hodnotí vždy učitel a ne samotní studenti. K tomu neni třeba žádný školský zákon. Celá třída máte pětky, nebo se najde i někdo, kdo ji nemá? Pokud máte pětky všichni bez výjimky, obraťte se na ředitele školy a stěžujte si na přísnost učitele. Pokud má alespoň jeden z vás čtyři a lépe, neni si na co stěžovat. Nezbývá než se lépe učit.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
je tu příliš málo infoformací na to, aby se dalo odpovědět. Jaký předmět, jaké obrázky, jaké popisky a kde se tam vzaly, v každém případě, pokud máš pravdu ( a vaše učitelka je příliš přísná), tak cesta vede jedině přes třídního učitele, nebo pak ředitele školy.