Někde jsem četla radu, stopky banánů zabalit do potravinářské folie. Vydrží déle.Vyzkoušené. Samozřejmě pokud nemají ještě hnědé fleky.
Hledala jsem, zda radu nenajdu, našla.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Banány nekupuji do zásoby, obvykle je co nejdříve spotřebuji. Nedoporučuje se lednička a blízkost jablek, to urychluje zrání.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlépe je sníst, zavařit nebo jinak zpracovat. Takové které by mohly za
dva dny zahnívat ani nekoupím. Pokud Myslíš hnědnutí slupky, tak pokud
neni pomačkaný ve vysokém stupni zralosti, vydrží o něco déle, když je
necháš v chladné místnosti a každý zabalíš do alobalu.
Je třeba si uvědomit, že všechny jsou podtržené. Těsně před expedicí
se uměle nastartuje proces umělého dozrávání, a ten se už nedá
v domácích podmínkách nijak zastavit.
0 Nominace Nahlásit |
V lednici ne. Poblíž jablek také ne. V chladu a tmě, nejlépe
v novinovém papíru, igelitovém sáčku. Pro rychlou spotřebu kupuji banány
zralé-žluté, pro spotřebu v rozmezí pár dnů banány zelené, které doma
dozrají. 🙂
https://www.odpovedi.cz/otazky/kde-a-jak-doma-skladujete-banany-mezi-koupi-a-konzumaci
0 Nominace Nahlásit |
Černání banánů způsobuje ztráta vlhkosti. Rozhodně nepatřej do chladničky! Doporučuje se je neodělovat u stopky od sebe. Stopku jako celek pečlivě zabalit do alobalu.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 574 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |