Právě naopak. Mám zkušenosti jen se zeleninou, s ovocem nikoliv.
Pravidelně dělám dlouhodobé kvašáky, kysané zelí, občas i zeleninu.
Podívejte se na postup.
http://www.potravinovezahrady.cz/umeni-fermentace-ii-jak-a-co-fermentovat/
2Kdo udělil odpovědi palec? independent, Complex
před 2108 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Alkoholové kvašení ovoce je vlastně taky fermentace a co všechno se dá destilovat, to jistě víš. Zelenina se taky fermentuje, ale jinak: zelí, okurky…
0 Nominace Nahlásit |
S fermentovanou zeleninou mám velké zkušenosti, mám hodně rád kimchi, které manželka doma dělá. V poslední době jsem si taky oblíbil kombuchu, což je fermentovaný čaj, který je také velmi dobrý. Kombuchu doma nevyrábíme, to by bylo moc složité, ale kupujeme si ji přes internet ze stránky https://www.jztferments.cz/
Drap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |