Avatar uživatele
Complex

Jaké máte zkušenosti s fermentací ovoce a lze fermentovat i zelenina?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2108 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Právě naopak. Mám zkušenosti jen se zeleninou, s ovocem nikoliv.

Pravidelně dělám dlouhodobé kvašáky, kysané zelí, občas i zeleninu.

Podívejte se na postup.

http://www.po­travinovezahra­dy.cz/umeni-fermentace-ii-jak-a-co-fermentovat/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Alkoholové kvašení ovoce je vlastně taky fermentace a co všechno se dá destilovat, to jistě víš. Zelenina se taky fermentuje, ale jinak: zelí, okurky…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Sova

S fermentovanou zeleninou mám velké zkušenosti, mám hodně rád kimchi, které manželka doma dělá. V poslední době jsem si taky oblíbil kombuchu, což je fermentovaný čaj, který je také velmi dobrý. Kombuchu doma nevyrábíme, to by bylo moc složité, ale kupujeme si ji přes internet ze stránky https://www.jztfer­ments.cz/

před 1372 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek