Avatar uživatele
wendyX

Jakou chuť má maso žraloka? Je zde někdo, kdo ho ochutnal?

Nedávno jsem zaslechl v rádiu letmou zmínku, že snad chutná jako kuřecí maso a je prakticky bez kostí…
Můžete někdo potvrdit z vlastní zkušenosti?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1, Kepler před 1899 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jela jsem se známými na Slovensko. Cestou jsem se zastavili v jedné restauraci.

Známá opěvovaal maso ze žraloka, prý už je v dané restauraci jedla. . Objednala jsem si je rovněž, protože to byla pro mě novinka.

Neodolala jsem vyzkoušet něco nového. I když si chuť přesně nepamatuji, uvědomuj si, že jsem se najedla, ale nějak nepochutnala.
Cena se tehdy příliš nelišila od jiných pokrmů, je to už asi 10 let.

Pro gustu žádný dišputát … jedině vyzkoušet a zhodnotit sám.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já jsem jej teda neochutnal, můj důchod není tak luxusní, jako to maso. Ale popisuje se jako „mořská“ (což je pochopitelné) a taky jako „jemná a delikátní“. Ale jako kuře? O tom dost pochybuju, ledaže by to bylo kuře mořské s ploutvemi místo nožiček.
https://www.spor­tuj.com/zralo­ci-maso/

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

…a je prakticky bez kostí…

Ne že je „prakticky“ bez kostí – je naprosto a ultimátně bez kostí. Jak známo, žralok není ryba, ale paryba – paryby se vyznačují tím, že nemají kostru z kostí, ale chrupavčitou kostru. Minimální množství kostní tkáně se může u nich nacházet pouze v nervových obloucích obratlů.
Pokud jde o chuť, nemůžu sloužit z vlastní zkušenosti, záleží samozřejmě, o kterou část žraločího těla jde. Pozor na hákarl – jde o kousky žraločího, které je zfermentováno (česky: shnilé), chuť prý je docela ok, ale ten smrad…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Před několika lety jsem jedl, byl dobrý. Ale už nevím k čemu přirovnat.
Není to zase tak velký luxus, dá se sehnat i za cenu kolem 200Kč/kg

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Neochutnala jsem, ale myslím, že by to mělo být dobré maso.
Chuť žraloka? Při správné přípravě je maso zcela šťavnaté. Nepatří k úplně nejšťavnatější, ale ani ke nejsušším. Záleží však dost i od přípravy. Obecně je maso mořských ryb velmi dobrým zdrojem bílkovin a vitamínů. V části nutriční hodnoty máte popsáno, jaké všechny složky má i žralok. Dalším pozitivem je to, že neobsahuje ani velké množství tuků. Je tedy masem dietním a lehce stravitelným.
Možná byste očekávali, že cena žraločího masa bude vysoká, ale není to tak. Jeden kilogram žraločích filet stojí přibližně 4 eura. 🙂
https://detox­tela.sk/zralok/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Poprvé jsem ochutnala krátce po revoluci v jedné zdejší restauraci.
Ještě před několika lety byly žraločí steaky. alespoň mražené (obvykle balení po 2 ks, malý ší žralok).
Nyní, v našich končinách zcela nedostupné zboží.
Žraločí maso mi velmi chutnalo, „nepáchne rybinou“, bylo bez kostí, uprostřed páteř.
On je oproti ostatním rybám spíše mdlejší, nevýrazné chuti, ale pro mne docela mňamka (nemám ráda např. pstruha…).

https://www.spor­tuj.com/zralo­ci-maso/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek