qwerraa

Jakou vybrat střední školu – chtěla bych být fyzioterapeutka

Co jsem tady četla tak je nejlepší gympl kterému bych se ale chtěla hodně vyhnout a
chtěla bych radši na zdravku. Na té asi obor praktická sestra a pak VŠ. Za odpovědi děkuji předem. 😅

Zajímavá 0 před 754 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Pospíšil

Gympl je pro ty, co se neumějí rozhodnout nebo pro vědeckou dráhu (nebo pro s prominutím novináře, politiky, profesionální aktivisty, marketéry atd.). Z gymplu se dá jistě dostat na kteroukoli VŠ a asi snadněji než z odborné školy.
Kdybych byl najisto rozhodnutej být fyzioterapeut, otravovat se s češtinou, dějepisem, zeměpisem, chemií, výtvarkou, hudebkou, zsv… by se mi nechtělo.
Ale obor praktická sestra je pro ty, co nechtějí jít dál, rozhodně bych zvolil zdravotnické lyceum.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Nikdo ti u nedokáže nic jiného doporučit. Přesto jsem přesvědčen, že gympl by byl výhodnější

0 Nominace Nahlásit

Mravenec

Gymnázium – nejlepší příprava na VŠ. Stejně co budeš potřebovat pro fyzio, se na SŠ moc nenaučíš, vysoká tě připraví + praxe ti dají nejvíc.

0 Nominace Nahlásit

dubraro

Fyzioterapeut je v podstatě tělocvikář. Takže třeba i pedagogické lyceum se zaměřením na tělesnou výchovu a sport.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Na tvem miste bych se zeptala primo nejake fyzioterapeutky a zaroven napsala dotaz na zdravku, co ti doporucuji.
Podle me je to zdravka (ale nemam zkusenosti), protoze te pripravi i na praxi.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
qwerraa

protože chci vědět v čem je ten gympl lepší a na co mě lépe přípraví nebo naopak v čem je lepší zdravka

Nový příspěvek