Avatar uživatele
kuřecí

Jaký je rozdíl mezi čokoládou na vaření a normální čokoládou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4262 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Odpoveď byla označena jako užitečná

1 – Na varenie sa používa čistá horká 100% čokoláda
2 – „normálna“ čokoláda je vlastne čokoláda s prísadami, kde percento čokolády nie je 100%

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

to je mi taky otázkou, protože čoko na vaření má cca 25% kakaové hmoty, zbytek je rostlinné tuky a emulgátory. 100% čokoládu si udělej tak, že si rozpusť kvalitní-100% kakao ve vodě a vlej si to do obalu od bonboniéry. Hele, na 11let máš celkem zajímavé dotazy a odpovědi, že?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

tady je tabulka pro srovnání :
http://www.svet-potravin.cz/cla­nek.aspx?id=2874

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Rozdíl může být v barvě, vůni, chuti, atd. – podívej na testy, ta na vaření je až dole:
http://www.svet-potravin.cz/cla­nek.aspx?id=2874

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
motlajs

ad led)

slovensky horká == česky hořká

zní to dobře, že na vaření se používá „čistá horká 100% čokoláda“
🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
xBarborax

Lili tady máš vysvětlivku ohledně hořké čokolády a její temperování https://www.co­koladovnajanek­.cz/blog/jaka-ma-byt-cokolada-na-vareni/

Nový příspěvek