Rozdíl je v tom, kolik obsahuje kakaové sušiny:
hořká min. 35%
mléčná min. 25%
bílá min. 20%
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
"Hořká čokoláda
"Procentuální obsah kakaa se různí (70 % je považováno za optimální), a velmi také záleží na kvalitě kakaových bobů, které byly k výrobě použity.
Ale obecně se za kvalitní hořkou čokoládu považuje čokoláda nad 50 % kakaa.
Mléčná
Vzhledem k přidanému mléku již není možné zcela ocenit chuť bobů, které byly k její výrobě použity. Ale je třeba dodat, že k výrobě mléčné čokolády se nepoužívá běžné, nýbrž sušené mléko,.
Podíl kakaové sušiny u mléčné čokolády je nižší než u její tmavší kolegyně, a to cca 25 %, ale za kvalitní ji lze považovat až od výše 30 %. Zároveň by měla obsahovat 14 až 25 % mléčných součástí.. atd."
https://www.cokolada.cz/druhy-cokolady/
Další podrobnosti může najít v archivu, kde jsou podobné otázky.
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Arne1, independent, Kepler
před 1660 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hořká čokoláda má mít obsah kakaa nad 40 %. Je dobré číst složení. Už i proto, že se snižují gramáže, a že čokolády jsou nahrazovány náplněmi a výplněmi, až vycpávkami, různých příchutí.
0 Nominace Nahlásit |
Přidal bych se s upozorněním, že i hořká čokoláda může bejt mléčná.
0
před 1660 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek