Avatar uživatele
anonym

Je pravda, že na chilli papričku nesmíš pít vodu, protože to ještě více zesílí pálivost?

Upravil/a: annas

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Kepler, aliendrone před 2324 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ano. Voda zvyšuje pálivost.

Ale našla jsem, že chilli papričky je dobré zapít mlékem, nebo sníst jogurt jiné mléčné výrobky, nebo zmrzlinu..

„Zabere i panák silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu“

https://www.do­brenoviny.sk/c/76036/­vedci-konecne-zistili-co-najlepsie-pomoze-po-paleni-z-cili-papriciek

http://magazin­.dobravec.cz/ve­deli-jste-ze-chilli-pali-leci-a-vzbuzuje-touhy

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Potvrzuji, osobně odzkoušeno. Vodou to naopak ještě ZHORŠÍŠ!! :D

Alkohol NEPOMÁHÁ (no, možná na ty slabší – piri-piri. jalapeňo atd.), ale když si dáš nějakého „zabijáka“, tak jedině mléko, nebo pečivo s tukem! (chléb se sádlem, rohlík s máslem apod., NE s margaríny jako je Rama atd., nwm proč, ale nepomáhají tak dobře!)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

To jsem ještě neslyšel, ale je pravda, že na kapsaicin v chilli obsaženém jsou citlivé všechny zvlhčené sliznice. Ne však uvnitř trávicího traktu, tam nejsou receptory. Po pozření pak o nich zase vím až na opačném konci traktu, někdy i při čůrání. Kapsaicin je dobře rozpustný v tucích a alkoholu, takže je dobře následně dobré konzumovat špek a spláchnout to valašskou slivovicou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek