Avatar uživatele
dust8

Je pravda, že u tvrdého chleba jeho namočení do studené vody navrátí měkkost?

Zdroj: https://chalupari-zahradkari.cz/ti­py/tvrdy-bochnik-chleba-nevyhazujte-pekarska-finta-se-studenou-vodou-navrati-mekkost/

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Hufnágl před 1475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hufnágl

Další odpověď

Ty bys jedl takový chleba? Já ne, to si raději upeču čerstvý. Suchý chleba jsem dával rozmočený prasatům.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, protože...

Docela tomu věřím, ale je to zbytečně složité. Nakrájený chleba dám v mikrotenovém pytlíku do mrazáku a mám nejmíň na 14 dní vystaráno. Po pomalém rozmrazení při pokojové teplotě je jako čerstvý. Krajíc po 15 vteřinách v MW taky.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Ano, protože...

Změkne a rozbředne… Běžná praktika pro skrmování suchého pečiva. Nemyslím, že bys to chtěl zkoušet sám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Ano, protože...

Ano, měkkost mu to navrátí, ale do nepoživatelné podoby. Když jsme mívali prasata, tam šlichtu z rozmočeného starého pečiva měla ráda. Nyní staré tvrdé pečivo dávám králíkům.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1168 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Keplere, mě bys s tím mraženým chlebem radost neudělal. Poznám to a vadí mi to.

před 1474 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek