automat
Je praktičtější zvláště pro technické antitalenty, kteří nevědí kdy řadit, ale automat bych si nikdy nekoupil. Chtěl bych mít pocit, že jsem to já, kdo řídí auto a ne že auto řídí mně. Navíc automaty pořád mají své mouchy.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
manuál
Jezdim v manualu. Mel jsem i auta s automatem, ale neprirostl mi k srdci. Rad pracuju s fofrklackem, mam pak vetsi pocit kontroly. Jedine v cem ma u me automat jednoznacne navrch je popojizdeni v kolonach.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Osobně upřednostňuji spíše ruční řazení. I když, pokud je nutno, jezdím i s automatem. Pro řidičské „antitalenty“ (bez urážky, v mém okolí, většinou ženy), je ovšem určitě praktičtější automatická převodovka. A je to takové „pohodlnější“.
Upravil/a: Jiří Bohumil
0 Nominace Nahlásit |
manuál
Používám manuál. Několikrát jsem jel s automatem, připadá mě to jaksi neosobní. Nechtěl bych automat.
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Je to vyloženě jedno. Do budoucna bude samozřejmě všude automat, i když dnes je většina lidí zvyklá na manuál. Holt stále ještě nežijeme v budoucnosti 🙂
0 Nominace Nahlásit |
automat
Řídím auto s automatem. Když se náhle mezi auty na hlavní silnici, na kterou se chci dostat, objeví mezera, stačí šlápnout na plyn a už se tam včlením, odpadá zdržování s řazením a nehrozí chcípnutí motoru kvůli tomu, že bych omylem povolil spojku ještě při nízkých otáčkách motoru, ani zdržení kvůli tomu, že by mi povolování spojky chvíli trvalo.
0
před 1169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Mám ráda obojí, ale pro zimní provoz se mi osvědčilo manuální řazení.
Upravil/a: Ametyst
0
před 1169 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
manuál
Jezdím v manuálu. A osobně bych mu dal přednost, mám rád věci pod kontrolou. Nicméně jakožto technik vidím smysl i v tom automatu, zvlášť pro některé lidi. Dobře navrženej automat může (zvlášť některým) lidem pomoct. Například manželka se stále ještě nenaučila řadit bez drcnutí a rozjezd do křižovatky do kopce ji dělá potíže. A určitě nebude sama.
0
před 1168 dny
|
0 Nominace Nahlásit |