To Tě nemusí mordovat, protože živou medusu nekoupíš. A jestli bys si jí ulovil, a pak bys si jí chtěl sám zpracovat, tak věř, že si připravíš infarktový jídlo tak na 99%.
Podívej se, jedlé jsou jenom některé druhy medus, a ty druhy medus, které jsou jedlé, tak za syrového stavu obsahují toxiny, které namáhají srdce; pozření nevyčištěné medusy Tě může opravdu zabít.
Medusa se nedá „klepnout, vyvrhnout, vykostit a uvařit“, jo, respektive dá, ale jednou. Jo, medusa není kura, nebo pan micák, jako. Ne, ten hlen a ještě cosi z medusy je pro člověka toxické. Toxicita se snižuje varem, ale u čehosi se neodstraní úplně.
Proto se medusy, buďto, suší, nebo se ty sračky z nich odstraňují solí a kamencem. Buď jak buď, obojí je proces na tejdny, myslím že klasické sušení zabere zhruba měsíc a to průmyslové zpracování, solí a kamencem, asi 6 – 8 tejdnů.
Medusa se rychle kazí, takže hned po „klepnutí“ se vypere v mořské vodě, pak se jí oddělí chapadla, cosi z vrchu a sliz, což je právě toxické, a pak se naloží do soli, pustí sajrajt, vypere v mořský vodě, naloží do soli a kamence, pustí sajrajt, vypere v mořský vodě, a tak pořád dokola, oni ti zpracovávači medus vědí, co a jak.
Koupíš to hotové, jako takovou hmotu, vzhledově je to jak něco mezi kalamáry a tofu 🤷♀️😅. Přidává se toho trochu do jídla, neboť jest to drahé. Jako vařil jsem to, ale za ty prachy si raději koupím kraba, úplně narovinu – toho umím „klepnout“. 😂😂😂 A je chutnější, stejně tak humr, třeba.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |