Prozradíte název či výrobce?
Nedávno jsem měl guláš a zbytečně moc pálil. Bylo to až nepříjemné. Chápu, že někteří vyhledávají co nejpálivější jídla a klidně i používají čili papričky či ostré omáčky. Osobně se k nim rozhodně neřadím.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1959 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak kdo má rád guláš ostrý je hodně individuální. Průměrně stačí jedna čili paprička na 3 l, někdo nic ostrého ani nedává. Různé směsi gulášového koření od Vitany apod. už zásadně nepoužívám. Jinak udělat dobrý „hospodský“ guláš je docela věda a naučil jsem se to až před pár lety. Mmj. jsem začal dávat i bobkový list a nové koření. No a ze Slovenska jsem si dovezl jejich mletou papriku a to je úplně jiná liga.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlépe maďarskou paprikovou pastu specielně na guláš.
Do guláše čili papričky nepatří, jen klasické (pálivé).
0 Nominace Nahlásit |
Žádnou směsí koření guláš nekazím :)
Cibule paprika (pěkně červené barvy = Lahůdková nebo Maďaeská,
docílí se též vhodným reatováním), sůl. pepř, drcený kmín, lžíce
rajč. protlaku, stroužek či 2 česneku (vše odvislé od množství).
Rozvařit střídku chleba, podlévám vývarem (má chuť) a někdy
i pivem
Nakonec majoránku.
Kdo nemá vývar, může si „pomoci“ bujonem v kostce… je to na
kuchtíkovi.
Ostrý se u nás „nenosí“.
Pálivou papriku nebo chilli lze přidat vždy.
Když zeleninu do guláše, tak podle chuti (nejčastěji papriky a rajčata,
houby aj).
http://gulas-recept.fotopulos.net/gulas-hovezi-recept.html
https://www.recepty.cz/gulas-kucharka
a další recepty pro inspiraci najdete.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |