Avatar uživatele
Complex

Po kterém konkrétním ovoci a zelenině se tvoří nejmenší či žádné větry?

Nedávno jsem měl květák a bylo to pak slyšet přes den i noc.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, Michala11 před 2081 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Květák za to zřejmě nemohl. Aspoň něco zde:

  1. Normoflatugenní potraviny : po jejich konzumaci odejde nanejvýš 10 flatů za den, jedná se především o maso ( kuřecí, rybí, libové hovězí) a o zeleninu ( zejména květák, brokolice, rajče a paprika), ořechy atd.
  2. Středně flatugenní potraviny: po jejich konzumaci dojde k odchodu 20–40 flatů za den, k nim počítáme brambory, lilek, pečivo atd.
  3. Silně flatugenní potraviny: po jejich konzumaci odchází více než 40 flatů za den, jsou to mléko a výrobky z něj, fazole, banány apod.

https://nemoci­.vitalion.cz/na­dymani/

Z vlastní zkušenosti vím, že se taky prdí po hruškách, ale po hruškovici ne. Jednou jsem se sousedem ztrestali litr hruškovice a žádný Verdun se nekonal.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Již odedávna se ví, že kdo prdí zdraví si tvrdí!

Nicméně něco si nastuduj o FODMAP a potravinách, které mají vysoký obsah FODMAP.
http://riseby­performance.cz/2017/12/­fodmap/
http://lowfod­mapdieta.cz/sez­nam-zakazanych-potravin-eliminacni-fazi/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michala11

Saturejka přidaná do luštěnin, velmi snižuje nadýmání. A kousek nekyselé sirové zeleniny (půl mrkve) před jedením takových potravin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek