zjentek

Pokud chce člověk vydělávat na YouTube, tak to nejprve musí nahlásit správci?

Myšleno tak, že se člověku například podaří senzační „videoúlovek“, který vloží na YT kanál a ten se stane virální a v kratičké době má miliony zhlédnutí. Ale dotyčný svůj záměr vložit vodeo předem nikde nikomu nehlásil, je to jeho první příspěvek na jeho dosud „prázdném“ kanále (ten je jaksi automaticky přidělen/propojen s účtem Google už při samotném prohlížení videí na YT serverech) s nulovou návštěvností a s nulou odběrů, nicméně toto video získá např. sto miliónů zhlédnutí. Takže se ty „drobáky“ za jednotlivá zhlédnutí k uživateli po právu dostanou jaksi automaticky, anebo ostrouhá, protože předem nikde nic nenahlásil? Vůbec tomu nerozumím a nechci zacházet dále do danění atd., stačí mi pochopit nároky uživatele (pokud tedy jsou), pokud vloží „virál“.

@aevul: a není poplatek za zhlédnutí reklamy náhodou něco zcela jinýho než ten „bakšiš“/odměna autorovi za samotný zhlédnutí videa? Přece už jen fakt že člověk díky nějakému dílu zavítal na YT je tam odměněno, ne snad?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? df před 765 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
aevul

Pokud se nepletu (a podmínky se mi číst nechce, to můžeš udělat sám), tak ostrouhá. Ne proto, že to nenahlásil, ale protože pro zařazení reklamy musí mít nějaký počet odběratelů, už nestačí počet shlédnutí. Mám dojem, že je to 10 000 odběratelů.

Doplňuji: Měl jsme za to, že se platí za shlédnutí reklamy. Nevím o tom, že by se platilo i za shlédnutí obsahu. Ale to nic neznamená, můžu se plést, protože jsem to nikdy neřešil.

Upravil/a: aevul

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek