„Přepustil“ jsem si 1kg másla (vyrobil tzv. ghí, jak říkáme u nás na Moravě) a byl bych raději, kdyby mohlo zůstat uskladněno někde v kuchyni mimo lednici, v rámci úspor místa v lednici. No ale v kuchyni se mně teplota běžně pohybuje okolo 27°C, v tomhle počasí a když je venku extrém, jakože fakt bývá, tak i výš! Co poradíte? Je možný nechat ghí volně v kuchyni při týhle teplotě cca do Dušiček, než jej všechno spotřebuji?
Zajímavá 0 před 1973 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ghí má sice delší trvanlivost i mimo lednici, ale ne za vyšších
teplot. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je
uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží
měsíce.
https://www.prozdravi.cz/ghi-prepustene-maslo.html?utm_source=Sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=PROZDRAVI&utm_term=p%c5%99epu%c5%a1t%c4%9bn%c3%a9+m%c3%a1slo+gh%c3%ad
0 Nominace Nahlásit |
Také záleží na tom, kolik hodin jsi máslo přepouštěl. S tím souvisí ta trvanlivost za pokojových teplot.
0 Nominace Nahlásit |
Přepouštěl jsem tak dlouho, až zkaramelizovala veškerá sušina, přefiltroval přes plátýnko a zůstal opravdu čistý, zlatavý tuk.
Keplere- ne za vyšších teplot? Jakpak to v tý Indii dělají, když tam mají nádoby plné ghí celoročně uskladněny ve stínu, kde se průměrná teplota pohybuje někde okolo 40°C? (Letos tam mají fakt hódně teploučko, protože lidstvo pro to dělá, co umí, ale ghí se přesto drží v kondici!)
Drap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |