Avatar uživatele
Edison

Proč jsou čerstvé potraviny dražší než ty upravené?

Známe a vidíme to asi všichni. Čerstvé potraviny obsahují mnohem více zdraví prospěšných látek než ty průmyslově upravené, stabilizované, dehydratované…
Jak je možné, že přes to, že jsou vynakládány další prostředky na zpracování a úpravu jsou takové potraviny většinou lacinější?
Je to snad proto, že původní hlavní surovina je v procesu zpracování pak extrémně zředěna výrazně lacinějšími látkami?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 2386 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jsou náročné na přepravu, na prodej, vznikají při jejich distribuci velké ztráty a jejich oba prodeje je poměrně krátká. Tím vznikají obchodníkům náklady, které musí někdo zaplatit.
Při průmyslové výrobě čehokoli se většinou náklady na svoz a podobně podstatně snižují. Do čerstvého se sice nic nepřidává, ale jisté procento se poškodí, zkazí a zisk se snižuje. Celé je to postavené na tom, že za čerstvost a kvalitu si každý rád připlatí

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Hlavně proto, že je po nich větší poptávka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Čerstvé potraviny vyžadují náročnější podmínky skladování,
snáze podléhají zkáze a navíc je po nich větší poptávka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek