Podle mého názoru, by čokoláda měla obsahovat alespoň nějaký podíl kakaa. Naproti tomu náš rum se pod tímto názvem prodávat nesmí, protože se opravdu ze třtiny nedestiluje.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2316 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jednou ze základních složek bílé čokolády je kakaové máslo, což je
tuková složka pražených a sušených kakaových bobů. Po vylisování tuku
z bobů se suchý zbytek mele na kakaový prášek. Normální hnědá
čokoláda obsahuje jak k. máslo, tak kakao, bílá je bez kakaové
složky.
Definice pojmu „čokoláda“ je do jisté míry volná, viz Wikipedie.
0 Nominace Nahlásit |
Jen proto, že hmota je čokoládě, kromě barvy, podobná a obdobně se i jako čokoláda chová.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka je několikrát v archivu.
https://www.odpovedi.cz/search?q=b%C3%ADl%C3%A1%20%C4%8Dokol%C3%A1da
Odpověď mosoje
Bílá čokoláda neoblsahuje kakaový práš, jen kakaové máslo. které je základem i ostatních druihů čokolád.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Protože v ní je malé procento kakaa…Zbytek už se neřeší, a název jen zlidověl.
0
před 2316 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přes monitor fakt sledovat neumím, ale taky od včerejška po kouskách mlsám bílou čokoládu, kterou mi před týdnem dala tetička v Německu. Sám bych si nekoupil, protože mám rád echt". 🙂