Avatar uživatele
anonym

U nás dozrává kukuřice, není 18 klásků na dítě moc?

Bydlím v JM kraji a teď máme na poli, které samozřejmě neni moje, kukuřici, která je taková akorát(mléčná). Můj 10 letý syn dnes snědl 18 klásků, Nemůže se mu z toho něco stát? Dělám mu to v mikrovlnce po 4 kusech, zhruba 15 min. Nemůže přestat a pořád chce.napadlo mně, jestli mu nechybí nějaké vitamíny a tělo to chce.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga, da ny před 2344 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jak se říká, všeho moc škodí, ale snad mu to neublíží. Prostě mu to moc chuná. Mně, když mi bylo asi osm, přecpal jsem se lusky zelených fazolek, taky mi to prostě chutnalo. Na rozdíl od kukuřice jsem potom jen blil a blil…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Říká se to a vím z vlastní zkušenosti, že když tělu něco chybí, tak mám na určitý pokrm velkou chuť.

Kukuřice obsahuje např. železo, hořčík, selen, zinek a mangan a další látky. Ty poslední tři minerály jsou tzv. antioxidanty, které posilují imunitu.
https://www.ma­gazinzdravi.cz/ku­kurice
http://www.ces­kenoviny.cz/zpra­vy/kukurice-posili-nervy-a-odolnost-proti-stresu/462309

Ale zda to je na dítě moc, netuším. Záleží na velikosti, také druhu kukuřice. Dnes už asi víte, zda nemělo dítko nějaké problémy se zažíváním. .

Ale osobně bych mu kukuřici nepřipravovala v mikrovlnce, ta ničí třeba vitamíny.
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/bojite-se-mikrovlnky/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Fuj, terno to tedy není :(
snažte se kukuřici raději vyhýbat, omezit jen na občasnou konzumaci (několik kusů v roce, sezoně).
U nás (EU) se nepěstuje ta divoká „dobrá, indiánská kukuřice“…Nejsme Indiáni :).
Bez kukuřice je středoevropanovi lépe.
Rozhodující je také úprava/zpracování.
Po kukuřici je hlad, podvýživa, pelagra. Měla by být správně upravováne ke konzumaci.
„Kukuřici je vhodné před dalším zpracováním povařit s vápnem nebo jinou zásaditou látkou. Tento proces pomáhá k oddělení slupky, zvyšuje biologickou dostupnost tryptofanu (proteinogenní aminokyseliny) a niacinu (důležitého vitamínu), zvyšuje nutriční hodnotu kukuřice a činí ji chutnější a stravitelnější. Neznalost významu této úpravy (tzv. nixtamalizace) způsobovala po rozšíření pěstování kukuřice mezi Evropany nemoci z podvýživy, zejména pellagru.“.
zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Kuku%C5%99i­ce_set%C3%A1
a další jistě najdete…
NAKRMTE SYNKA raději ZDRAVĚ a plnohodnotně :D-

Jste si jistá, že není GM? (pro jaký účel je pěstována…, pro dobytek, na siláž, palivo)
Starší odkazy:
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/gmo-kukurici-letos-v-cr-zasel-jen-jediny-pestitel/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek