Leták Kauflandu hlásá: kostelecký uherák/křemešník 380 gramů, původní cena 189 kč nyní za akční cenu 97 kč.
Přitom polický uherák ve stejným krámu vyjde na 19.90kč/100g. Takže za stovku mám půl kila. Děkuji.
Zajímavá 0 před 876 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mělo by to být ve složení masa. V dnešní době ale neni nikde dáno, co tam přesně má či nemá být. Státní normy jsme zrušili a cena se stanovuje dohodou. Ten levnější může být ve finále i kvalitnější, a nebo může být i kvalitnější. Musel by jsi porovnat jednotlivé položky. Ale stejně, pokud máš třeba vepřové masa, může tam být x druhů, včetně drobků a levného nekvalitního masa, ale jako spotřebitel to můžeš to rozpoznávat pouze chutí. A lepší chuť může být i kvalitní chutí a směsí koření, kterou připraví ten co to míchá.
0 Nominace Nahlásit |
Nejkvalitnější je od značky Pick nebo Herz. Zbytek nemá cenu ani komentovat. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Porovnej si složení, jinak to nepoznáš:
Křemešník:
Na 100g výrobku bylo použito 150g masa. Vepřové maso, vepřové sádlo, jedlá sůl, startovací kultury, směs koření, extrakty koření, dextróza, cukr, stabilizátory E250, E252, antioxidant E301. Obsah soli 4,8%. Obsah tuku max. 47%.
Polický uherák:
Vepřové maso, vepřové sádlo, živočišná bílkovina, hovězí maso, jedlá sůl, aroma, konzervant E 250, látka zvýrazňující chuť a vůni E 621, koření, glukózový sirup, dextróza, antioxidanty E 331, E 301, E 300, extrakty koření, startovací kultura, emulgátor E 471, stabilizátor E 450, barvivo E 120. Na 100g výrobku bylo použito 114g masa.
To druhé je „emulgované potrubí s vysokým obsahem tuku“:
Koncem příštího roku se rozloučíme se starým, dobrým, britským párkem. Místo něj budeme konsumovat cizí sviňstva, jako salám, nebo Bratwurst, nebo jak tomu říkají. Nemůžou nám zabránit jíst britské párky. To ne, ale nebudeme je tak nazývat, budou se jmenovat emulgované potrubí s vysokým obsahem tuku. A vy jste jim to spolkl? Je mým úkolem realisovat směrnice Evropy, jinak bych na to dojel. Ale co mají proti našim párkům? Hochu, nečtete noviny, které mi dáváte? Zkoušel jsem to, pane ministře, ale dost mne odpuzují. Podle nich v párcích není dost masa: průměrný britský párek obsahuje 32.5% tuku, 6.5% kůže, 20% vody, 10% strouhanky, 5% koření konservačních přísad a barviv, a jen 26% masa, což jsou hlavně chrupavky, odřezky, dále maso z hlav, mechanicky regenerované maso ze zdechlin zvířat – není mi dobře, měl jsem jeden k snídani.
0
před 876 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek