Často se mi stane, že jich uvařím víc, než stačím spotřebovat, ať jsou to těstoviny přílohové nebo do polévky. Zmrazit se to nedá (po rozmrazení se rozsypou), jinak je mám v lednici při 4 – 5 st.C. Totéž se týká i uvařené rýže. Obojí brzy zasmrádne.
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, Alesh, nyjono před 1910 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Těstoviny jsem nikdy neskladovala déle než do druhého dne. Rýži dám do sáčku a hodím do mrazáku. Nemám s ní problémy.
Našla jsme radu
" Při delším skladování uvařené těstoviny uchováváme úplně potopené ve studené vodě v lednici"
htps://www.rady-navody.cz/potraviny-a-vareni/testoviny-ryze/2788-vareni-a-uchovani-varenych-testovin-tipy-rady-zkusenosti
"Vařené těstoviny uchovávej ve vzduchotěsném balení a aby déle vydržely, je vhodné je vložit do lednice do dvou hodin po uvaření.
Při teplotě +4–5°C vydrží čerstvé nejméně pět dní. Předtím, než je budeš chtít vyhodit, je ochutnej, pokud nezapáchají a vypadají dobře, není důvod proč je vyhazovat.
Těstoviny můžeš také zamrazit, je však dobré je zamrazit i s omáčkou. Pokud je totiž zamrazíš samostatně, může se při rozmrazování stát, že budou mírně kašovité. V mrazáku uchováš těstoviny několik měsíců."
Tak to dělají Švédové.
http://recepty.chytrazena.cz/skola-vareni/rady-do-kuchyne-z-babiccina-receptare-4760.html
https://chovatelka.cz/clanek/trvanlivost-potravin-od-a-do-z
0 Nominace Nahlásit |
Pokud to je v ledničce tak to do týdne spotřebuji, pokud je k tomu nějaké maso atd.) Mám to v hrnci a hodím to do mikrovlnky.
0 Nominace Nahlásit |
A v čem je v té lednici máš?
Bylo by asi dobré vyzkoušet vzduchotěsnou nádobu s co nejmenším prostorem
pro ten vzduch.
Jsou i nádoby, jde lze do určité míry vzduch odsát.
0 Nominace Nahlásit |
Když vařím přílohové těstoviny, tak si je odvážím, na porci max
100g a nestane se, že zbydou. Polévkové těstoviny navíc nevadí, doma máme
rádi husté polévky.
S rýží by šlo obdobně (odvážit), pokud nevaříš sáčkovou.
0 Nominace Nahlásit |
Alesh: zajímavé a inspirující, ale s otázkou to nemá nic společného. Jak je možné, že student čehokoliv může být takový hňup?! Možná je to pro zbytek lidstva dobře, že umřel. Je mi ho ale líto.
ty chceš uchovávat uvařené těstoviny několik dní a já ti pošlu info o tom , že na dlouho uvařených těstovinách se množí nebezpečné bakterie, opravdu máš pocit, že to nemá spolu nic společného?
Ale jo, já se ptal na uchování v lednici a ne na těstoviny někde zanechané. To, že se množí bakterie, je zřejmé. Mně šlo jen o jen o to jak prodloužit dobu uchování v lednici.
annas: z vlastní zkušenosti vím, že uchovávání těstovin ve studené vodě je blbost, dejbože to dát rovnou do polévky. To se vám pak rovnou zkazí i ta polévka. Zrovna tak jako dávání uvařené rýže do mrazáku. Možná to funguje na sypkou rýži, ale já mám rád rýži do měkka po asijském způsobu. Tomu zamrazení těstovin s omáčkou, případně i s masem věřím, je to vlastně zmrazené hotové jídlo a běžně se to používá.
Opakuji, jen někdy zamrazím rýží, po rozmrazení bez problémů.
Používám parboiled, ta je sypká.
S těstovinami nemám zkušenosti, jen jsem vyhledala. Abych řekla pravdu,. já je moc nemiluji.
nyjono: normálně to mám v plastových dózách s netěsným běžným víkem. Asi to chce vzduchotěsnou dózu, víko s klipama. Na jiné potraviny (třeba měkké uzeniny) to zabírá. Prodlouží to ale trvanlivost max o 2 – 3 dny. Asi nejlepší rada, dík.
Drap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |