Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 16:46

Těžko říci.
Může pomoci a podpořit…
nebude to způsob pro každého.
Pouze 1/3 světa z dospělých populace popíjí mléko…..
Já bých po kefíru i zvracela…..:-D

Vodní kefír
Vodní kefír, známý také jako „tibicos“, je lehčí a osvěžující alternativa k mléčnému kefíru, která se vyrábí fermentací cukerného roztoku s vodními kefírovými zrny.
Příprava:

  1. Začátek fermentace: Vodní kefírová zrna se smíchají s roztokem vody a cukru, někdy s přidáním sušeného ovoce pro další nutrienty a chuť.
  2. Fermentace: Podobně jako u mléčného kefíru, mikroorganismy v zrnech fermentují cukr, přičemž produkují různé kyseliny, alkoholy a plynný oxid uhličitý.
  3. Dokončení: Po fermentaci, obvykle trvající 24–48 hodin, se zrna oddělí a nápoj je připraven

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 17:09

Těžko říci.
Může pomoci a podpořit…
nebude to způsob pro každého.
Pouze 1/3 světa z dospělých populace popíjí mléko…..
Já bých po kefíru i zvracela…..:-D
FERMETOVAÝ produkt,
salám, klobása má, má více prospěšných živin ,
látek, jak produkt z mléka. 😄

Vodní kefír
Vodní kefír, známý také jako „tibicos“, je lehčí a osvěžující alternativa k mléčnému kefíru, která se vyrábí fermentací cukerného roztoku s vodními kefírovými zrny.
Příprava:

  1. Začátek fermentace: Vodní kefírová zrna se smíchají s roztokem vody a cukru, někdy s přidáním sušeného ovoce pro další nutrienty a chuť.
  2. Fermentace: Podobně jako u mléčného kefíru, mikroorganismy v zrnech fermentují cukr, přičemž produkují různé kyseliny, alkoholy a plynný oxid uhličitý.
  3. Dokončení: Po fermentaci, obvykle trvající 24–48 hodin, se zrna oddělí a nápoj je připraven