Ahoj jsem ve 20 týdnu těhotenství a mají podezření že miminko bude mít rozštěp páteře.U doktora mě poslali jen na ultrazvuk a řekli že tam nic není.Dá se to podle ultrazvuku na 100 procent poznat.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5384 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nic není na sto procent.Pravděpodobně toto vyšetření ve Vašem případě stačilo.Navíc radiace u tohoto vyšetření minimálně může poškodit plod nebo Vás.
1Kdo udělil odpovědi palec? anetadela1
před 5384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
NA ULTRAZVUKU SE TO POZNAT DÁ POKUD VÁM ZDĚLILY ŽE JE VŠE V NAPROSTÉM POŘÁDKU TAK SE PAK NEMÁTE ČEHO OBÁVAT
0
před 5384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tato vada by měla být v tomto stádiu – ba dokonce i dříve – na
Ultrazvuku velice dobře vidět.
Jestliže vám na screeningu (triple testu) vyšel nějaký poměr, který
vykazoval možnost rozštěpu páteře, neděste se. Screening není moc
přesný. Ultrazvuk by to odhalil naprosto bezpečně.
0
před 5384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano ,na ultrazvuku se to da poznat,ale pokud vam delali utrazvuk 3D ,kde se zobrazuji obrazy, v tomto formatu a pokud ,jste byla na tomto ultrazvuku,tak je vse v poradku,pokud jste byla pouze na beznem ultrazvuku,pozadejte sveho gynekologa,aby vas na takovyto ultrazvuk objednal,ale ,pokud je mi znamo,tak tento ultrazvuk 3D ,se provadi automaticky vsem teh.zenam ,v tomto stadiu tehotenstvi, tedy od 20 .tydnu.Domnivam se vzak,ze pokud by, lekari meli jen malinke podezreni,ze vase miminko, by melo mit rozstep patere,uz by zapocali s terapii,budte v klidu a nemejte obavy,vse bude v poradku,jak vy ,tak i vase miminko.Preji tedy zdrave detatko a vy at jste take – hodne stesti.
0
před 5384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud vám to vyšlo podle tripple testu který se dělá v 16. týdnu tak vás můžu ujistit že ten často vychází falešně pozitivně na downův syndrom a podobně. Jestliže na ultrazvuku to nebylo vidět nemáte se čeho obávat, je v tomhle směru přesnější než nějaké vyšetření z krve. Hlavně se nestresujte miminko to cítí.
0
před 5383 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |