Potrebujem ovládať počítač zo vzdialeného pracoviska cca 30–50m. BT
použiť nemožno, vzdialenosť je väčšia než je dosah BT. Takže zostáva
len WIFI.
Použitie prepojenia pomocou netadaptérov do siete 230V nemožno použiť,
počítače nie sú na rovnakej fáze.
Môžte mi poradiť riešenie, zapojenie, prípadne odkaz na riešenie.
Ďakujem.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aramah, alenad před 4456 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Taky myslím, že je nejlepší to WiFi,
nezapomeň, si nastavit WPA2-PSK šifrování. Jinak lze po síti odchytnou třeba loginy do internetového bankovnictví.
0 Nominace Nahlásit |
BT lze použít, mají i dosah až 100m, záleží jen na zástavbě. BT v MT a podobně je sice 10m, ale BT palec přes USB má i 150m
0 Nominace Nahlásit |
Doslova prepojenie dvoch počítačov bez použitia internetu je možné pomocou Wi-Fi v režime ad-hoc alebo pomocou Wi-Fi Direct. Tieto dva protokoly umožňujú prepojenie dvoch zariadení priamo, bez potreby smerovača alebo prístupového bodu.
Vo všeobecnosti by sa postupovalo takto:
Pre Wi-Fi Ad-hoc:
Pre Wi-Fi Direct:
Poznámka: Tento postup predpokladá použitie operačného systému Windows. Postup pre iné operačné systémy sa môže líšiť.
Treba tiež poznamenať, že dostupnosť Wi-Fi Ad-hoc a Wi-Fi Direct môže závisieť od konkrétneho bezdrôtového adaptéra. Niektoré adaptéry možno nebudú tieto funkcie podporovať.
0
před 181 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Michal kole, písala som v otázke -" bez použitia internetu" to znamená len "vnútorná sieť, teda nie cez WIFI-router pripojený na vonkajšiu internetovú sieť.
a „riešenie, zapojenie, prípadne odkaz na riešenie“?
Akým programom v takomto zapojení to možno ovládať – pozor nezapojené
na vonkajší internet (z bezpečnostných dôvodov)
Není nutno e připojovat k internetu přes WiFi AP/routery se vytvoří „domácí síť LAN“ jen nejsou kabely.
napiš mi na michal.kolesa@seznam.cz
náhodou jsem na otázku klikl (překlikl jsem se), jinak bych nevěděl, že je podotázka v diskusi.
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |