H2O. Je to voda.
3Kdo udělil odpovědi palec? Dochy, Mravenec, aliendrone
před 673 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Voda v jakékoii formě má vzorec H2O. Destilace je operace, při které se voda nechá přejít varem.
0 Nominace Nahlásit |
H2O. Destilovaná voda je pouze voda zbavená všech příměsí a minerálů. Je ji možné „vyrobit“ kondenzací par vznikajících při jejím vaření.
Upravil/a: Jiří Bohumil
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 673 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já souhlasím jen s Ametyst a (s přivřením všech 8 očí) se
Zjentkem.
Trochu problematické vyjádření „Ostatní voda je vlastně „minerálka“
🤷♂️“… Přeci jen i pro „Minerálku“ máme nějaké normy a
„kojenecká“ voda je rozhodně nesplňuje 😉
J.B. – podobné, navíc „Destilovaná voda je pouze voda zbavená všech příměsí a minerálů“ – není až tak úplně pravda. Prchavé látky se tam dostanou také, plyny se v tom rozpouští,… A pamatuju že chemici na VŠ neměli klasickou destilku rádi, protože už ze styku se sklem tam na ně bylo příliš mnoho sodných iontů a vyžadovali vodu demineralizovanou a uchovávanou v plastu (i když zas pro mně voda z plastu smrdí, takže také dokonale čistá nebude)
Kelte, destilovaná voda vzniká kondenzací páry, nikoli jen varem vody. Podle tvého úsudku bychom tedy pili čaj z destilované vody.
Já souhlasím s uživateli Ametyst a Jiří Bohumil. Mezi převařenou a
DESTlLOVANOU vodou je PROPASTNÝ rozdíl.
Převařením dojde jen k biologické purifikaci, popřípadě k vysrážení
uhličitanových solí (toho xindlu, který se usazuje v rychlovarkách
např.). 😁
Já s „Jé Bé“ souhlasit bohužel nemohu. Destilku totiž není „možné „vyrobit“ (pouze) kondenzací par vznikajících při jejím vaření“, nýbrž je možné ji „vyrobit“ také kondenzací par vznikajících při vaření H2O. 🤷♂️
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |