Zajímalo by mě,jestli jsou krevni testy na alergie adekvatni ci pravdive?Mam problem,ze kdyz snim morskou rybu,natece mi oblicej,pripadne se mi stalo,ze jsem cely den zvracela a chodila na zachod.Zkratka priznaky alergie.Alergolog mi ale potvrdil,ze alergii netrpim.Je to vubec mozny?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5543 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na tom, jaké testy Vám alergolog dělal. Klasické vpichy na předloktí nemusí být pro určení dostačující, pro přesnější určení existují ještě podrobnější testy z krve, v kterých lze otestovat mnohem více položek, než jen např. souhrnně „mořské ryby“. Na některé totiž můžete mít alergii a na jiné ne.
I když Vám v testech taková alergie nevyjde, při příznacích nesnášenlivosti Vám dobrý alergolog stejně alergii do záznamů napíše a vydá Vám léky na potlačení příznaků.
0 Nominace Nahlásit |
Nevolnost a zčervenání kůže patří mezi projevy alergie na ryby, která je relativně obvyklou potravinovou alergií. Alergickou reakci může mimo jiné způsobit vyšší množství histaminu, obsaženého v rybím mase. Týká se obvyklých mořských ryb, zejména tuňáků a makrel. Potížemi s vyššími dávkami histaminu, než organismus snese, mohou být postiženi i lidé bez příznaků jakékoli alergie.
Vysoká hladina histaminu může být způsobena také špatnou hygienou a skladováním ryb. K přemnožení bakterií dochází například při jejich nedostatečném zamražení. Histamin vzniká bakteriálním rozkladem aminokyseliny histidin, kterou obsahuje rybí maso. Množství histaminu v organismu se dále může neúměrně zvyšovat i v případě, když ke konzumaci ryb popíjíme víno. Histamin je ve víně rovněž obsažen.
Rybí alergeny jsou často společné pro různé druhy ryb. Jsou obsaženy zejména ve svalech. Alergickou reakci může vyvolat i konzumace měkkýšů a korýšů (krabi, ústřice, mušle, garnáti, srdcovky).
Potravinová alergie se nejčastěji projevuje v dětském věku, nejčastěji od dvou do pěti let. S věkem se snášenlivost na různé druhy potravin zvyšuje. Alergickou reakcí na potraviny ovšem může být postižen člověk v kterémkoli věku. Alergie na potraviny je celoživotní záležitostí – to se týká právě ryb, ořechů atd. S věkem vymizí některé alergie ranného dětství, což v podstatě platí pouze pro mléko a vejce.
0 Nominace Nahlásit |
Dobry den,
samozrejme ze testy jsou pravdive, JENZE se testuje jen na par alergnu(pyly, zvirata, roztoce..), jiste ne na alegeny v jidle, potazmo na morske ryby, takze muzete mit jen konkretni alergicke projevy, proto vam doporucuji se rybam vyhnout a sledovat jestli nenajdete jeste nejakou dalsi podivnou reakci na jine jidlo.
0 Nominace Nahlásit |
I mistr tesař se utne a tak se lékař mohl zmýlit v určení toho co se bude testovat.Vaše příznaky se podobají klasické alergii,která by mohla přejít do anafylaktického šoku,což zjednodušeně řečeno otečete tak,že se udusíte.Vynechte zatím rybí maso a nechte se pořádně vyšetřit specializovaným pracovištěm!!!Mimochodem i slovo alergie může být zavádějící.
0
před 5542 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zksuste vyhledat jiného alergologa, i doktoři jsou jen lidi, může se mýlit
0
před 5533 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |