Cvičím sklapovačky (s bedrama na podložce zvedám jen hlavu), ale po 20–30 sklapovačkách mně začne bolet za krkem, dívala sem se na plno videí, jak se dělají správně, a udělala jsem to tak, jak to tam bylo, ale i tak mě trochu bolí krk, někdy i ruce. Má to tak být?
Zajímavá 0 před 3060 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Po 30 minutách sklapovaček se nedivím, že tě něco bolí. Necvič podle videa, zajdi do posilovny a nech si poradit od odborníků.
0 Nominace Nahlásit |
Svaly, které se procvičují, po provedení určitého počtu cviků začnou bolet. Cvič dál, počet jednotlivých cviků nezvyšuj a mělo by to během pár dnů ustoupit.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
A proč tak intenzivně? Stačilo by těch 15–20 minut a ne pouze sklapovačky, cviků na břicho je spousta, nezapomeň, že kromě přímých břišních svalů jsou ještě příčné, vnější a vnitřní šikmé. Důležité je mít zatažené břicho a vydechovat, když svaly zatínáš. Pokud tě začíná bolet za krkem, tak si klidně jednou rukou hlavu podepři, za to se nemusíš stydět.
0
před 3060 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dělají se i obrácené sklapovačky a sklapovačky do kříže. Boční
sklapovačky a sklapovačky na laně také prý existují. Třeba něco z toho
nezatěžuje tolik krk.No a já teď sklapnu a pošlu radší odkaz :) Je to až
někde od půlky stránky.
PS: Máš i návrh na cvičení v diskuzi.
Zdroj: http://cs.wikihow.com/Jak-d%C4%9Blat-sklapova%C4%8Dky
0
před 3060 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, pokud tě začne bolet něco jiného, než svaly tak přestaň. a dej si třeba den pauzu a uvidíš co zítra. Cvič tak aby to byo příjemné a byly zapojeny svaly, pokud už nemáš sílu řádně zapojovat svaly, můžeš si uškodit.
0
před 3060 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že důležitá je kvalitní rozcvička a strečink. Pak střídat různe cviky a né dělat něco jednostraně. Posílit břišní svalstvo jde i jinak než sklapovačkami. Jsi ochotná to zkusit?
Drap | 448 | |
marci1 | 268 | |
Kepler | 220 | |
annas | 219 | |
gecco | 146 | |
Alesh | 139 | |
hanulka11 | 135 | |
led | 127 | |
mosoj | 120 | |
elkon | 119 |
Atletika |
Cyklistika, MTB |