Dobrý den, předevčírem se mi na ruce udělal útvar podobající se útvaru v první fázi boreliózy, avšak nejsem si vědom toho, že bych zde měl klíště, maximálně mne zde pokousal komár. Útvar měří ± 3–4 cm. Avšak dnes (po dvou dnech) začal ustupovat a není již téměř vidět. A tak se ptám, jestli by se mohlo jednat o boreliozu, jelikož jsem momentálně na dovolené a návštěva lékaře by zde byla značně komplikovaná. Minimálně by mě zajímalo, jestli by byl moc problém v případě nakažení boreliozou, kdybych návštěvu lékaře odložil na další týden v pondělí, to už budu v ČR. Děkuji za odpověď, s pozdravem P.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 3017 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
"Lymeská borelioza se projevuje nejčastěji do 10ti dnů od přisátí (rozsah 2–30 dní). Klíšťová encefalitida se projevuje po 1–4 týdnech. Ostatní nemoci přenášené klíšťaty jsou velmi vzácné. 🙂
Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/inkubacni-doba-infekci-po-kousnuti-klistetem-12219
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?DuplexCz Nahlásit |
Borelku může přenést i jiný hmyz než klíště. Hned jak budeš v ČR zajdi k lékaři udělá ti test a pak popřípadě nasadí ATB. Léčba je nutná ihned.
4Kdo udělil odpovědi palec? redy, briketka10, marci1, DuplexCz
před 3016 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |