Moc tomu stále nerozumním. Jak je to v životě doopravdy?
Jaká ta skutečnost je?
Totiž v našem rodu se vždy všichni členové obecně označovali za normální lidi (chápejte jako řadové členy/občany/lidi). No a k podobným otázkám mne nyní vlastně nepřetržitě nepřestává inspirovat premiér naší vlasti, ten Fiala, svým častým vystoupením. Protože jej vidím, víte? Mám ho na očích. A slyším ho, také, zejména.
On je intelektuál, víte, typický, tak mne to vše jaksi nutí teď hodně přemýšlet. A stále vzniká větší a větší rozpor, z toho přemýšlení nad ním, neboť inteligenci jsem já dříve (před ním, před poznáním jeho osoby) chápal jako cosi v její vlastní definici, jako cosi v jejím vlastním smyslu slova.
A možná se mi teď díky tohoto člověka, toho Fialy, jen svým způsobem hlouběji otevírá vědomí a zavčas by mi měl být zakázán přístup k internetu. Pak by možná bylo vše zase v nejlepším pořádku. Protože víte co… Takový pocit ze skutečnosti, ten dokáže napáchat divy, že jo!? Že? Takový pocit ze skutečnosti asi nebude příliš žádoucí.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dust8 před 14 hod |
Sledovat
Nahlásit
|
Inteligence s morálkou nesouvisí. Člověk s IQ 30 bodů může mít charakter dobrý, ale jeho intelekt mu neumožňuje, aby se projevil.
Také lidé s nadprůměrnou inteligencí mohou být duševně nemocní. Patří sem kupříkladu aspergeři. Dále maniak může mít slušný inteligenční qvocient. A jsou i někteří schizofrenici, kteří úspěšně absolvovali vysokou školu.
0
před 13 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
Neni to nutnou podmínkou. I intelektuálové občas blábolí voloviny
0
před 12 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
„intelligent“ český překlad:
inteligentní – rozumný
• vzdělaný
intelligence – důvtip
• ostrovtip
• rozum
• vzdělanost
• výzvědná služba
• zpravodajství
Intelektuál (z franc. l'intellectuel, z lat. intellegere,
chápat, rozumět) je novověké označení pro humanitně či jinak vzdělané
lidi, kteří se vyjadřují k veřejným otázkám, ačkoli se sami
nepodílejí na vládě a moci.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Intelektu%C3%A1l
Pan Fiala je tedy „jen“ inteligent (vzdělaný člověk).
A inteligent, ten může být i „prase“ (člověk, bez skrupulí a
„zkažené morálky“ 😉
A jak říká MUDr. Hnízdil (a další), vlídnou nám psychopati.
Upravil/a: da ny
0
před 11 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |