Dobrý den. Bývalá přítelkyně mi opožděně zaplatila dluh převodem na účet a dnes ze msty tvrdí, že mi je půjčila. Je možné tvrdit, že jsem někomu něco půjčil, když nemá ode mě nic podepsaného? Předem děkuji za odpovědi.
Zajímavá 0 před 585 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozřejmě, dohoda o půjčce může být ústní. Převod peněz je pak důkaz. Takže pokud vy neprokážete, že jste jí předtím půjčil, tak má rozhodně silnější pozici.
0 Nominace Nahlásit |
Ať ti řekne na základě čeho jí to napadlo, pokud by odpověděla „no vždyť jsem ti poslala peníze“ , odpověděl bych " ano jako splátku půjčky a jako důkaz mám svědka/komunikaci skrz fb,SMS, kde mě žádáš o peníze" doufám že jste jí je nepůjčil v hotovosti. Pokud by se jí vaše odpověď nezamlouvala odeslal bych jí opět že jde o splátku JEJÍHO dluhu vůči mě, a ať mi zašle na trvalou adresu před žalobní výzvu a zablokovat. Budete mít klid, případně to lze i bez blokace jen si myslím že s takovým typem člověka určitě nadále nechcete pokračovat v komunikaci 🙂 .
Upravil/a: Nick42364
1Kdo udělil odpovědi palec? Pavlis 301
před 585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tvrdit je možné cokoli, otázkou pak je, s jakou úspěšností, a s jakými následky.
Samozřejmě, pokud by v příslušné věci pohnala žalobu k Tvému obecnému soudu, jako důkaz bude mít převod peněz z účtu na účet. Že Ti ty peníze půjčila, to bude tvrdit. Ty budeš tvrdit, že Ti ty peníze nepůjčila, že Ti vracela starý dluh.
S největší pravděpodobností budeš muset soudu prokázat, že ty peníze, o kterých ona tvrdí, že Ti je půjčila, Ti dluhovala, a z jakého titulu. Když důkazní břemeno neuneseš, opravdu je docela velká pravděpodobnost, že její žaloba o plnění z výpůjčky bude právem.
Kdo je všivák, má být chytrý, kdo je hlupák, má být poctivý. Proč, když se taháš s takovou osobou, nemáš na tak důležité věci papír? Nemusíš mít, ale pak se nediv a nestěžuj si, že Tvůj život nebude krásný! 👌🙄
0 Nominace Nahlásit |
Tvrdit může každý co chce. Pokud máš doklady o tom, že jsi jí půjčil, tak neni co řešit.
0 Nominace Nahlásit |
Každý převod peněz má svůj důvod. Je pak otázkou šetření zda oprávněný, nebo ne. Dokazování je pak složité.
0
před 585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každá půjčka by měla být sepsána.
Ověřený podpis je také potřeba. Za 30 Kč to stojí za to neriskovat
případné potíže.
Kde je důkaz, že tys půjčil a nebo že ona půjčila?
0
před 585 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek