Na letošní sezónu potřebuji nové letní i zimmní pneumatiky na Renaulta. Při hledání na Internetu jsem narazila na prodej celosezónních pneu. Má někdo zkušenosti s těmito pneumatikami a jak to řeší vyhláška o provozu na komunikacích? Když mně v zimě zastaví Policie, jak prokáží, že ty pneumatiky jsou celosezónní?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 4608 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na celoroční pneu je smybol označující sníh a bláto.
Jinak celoroční pneu v zimě kloužou jako letní. Proti letním je rozdíl
snad jen v hrubším vzorku. osobně je na zimu měním za klasické
zimní – rozdíl je poznáa zejména na uježděném sněhu, ledu, námraze
apod. Zimní lépe sedí, brzdí a i lépe zabere než celoroční. Ale
žádná pneu není všemocná.
Pokud bych jedil tak do 15 tisíc km ročně, koupil bych jen zimní s jezdil
s nimi celý rok. Po 5 letech budou zpravidla sjeté a po 5 letech se
zhoršuje kvalita pryže na kolech. Takže se doporučuje výměna. V době,
kdy auta jezdí běžně bez problémů i přes 160 km/hod, nechat na autě
staré pneu je tak trochu nebezpečné.
0 Nominace Nahlásit |
Jestli Vám můžu doporučit,tak o „celoročních“ neuvažujte.V létě se rychle opotřebují(ale to není až tak velký problém),ale v zimě-natož na sněhu,námraze atd nejsou moc účinné.Na pneumatikách nešetřete a radši si pořiďte normální zimní a normální letní.
0 Nominace Nahlásit |
Pneumatiky se dělí na zimní,letní a celoroční podle druhu dezénu. Minimální hloubka dezénu musí být dodržena u všech druhů. Mně osobně se osvědčilo doporučení známého,pracuje v pneuservisu 33 let,nepřezouvat a jezdit na zimní celoročně. Mají za sebou druhou zimu,najeto cca 38 000km a jsou i nadále použitelné.
0 Nominace Nahlásit |
Na zimu jedině zimní pneu, na léto zase letní. Celoroční jsou na nic, nemají takové vlastnosti, jako sezóní pneu. To znamená že se rychleji opotřebují, nemají v zimě takovou přilnavost k zmrzlému povrchu, hůře vedou stopu, v létě zase horší odvod vody, hrozící riziko aquaplaningu, také horší přilnavost, při rychlejší jízdě větší hlučnost.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4607 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
musi mit hloubku dezenu minimalne 4 mm vice viz odkaz
Zdroj: http://www.pneu360.cz/text/zimni-pneumatiky-vyhlaska
před 4608 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co jsem slyšel, tak prý nic moc. Zcela logicky musí mít vlastnosti něco mezi letní a zimní gumou. Jsou hlučnější, v zimě sedí míň než zimní. Jako volba tedy nic moc. Ale určitě je to lepší, když někdo málo jezdí, že si pořídí tyhle, než když celý rok jezdí na letních. Jak je to dle zákona netuším, ale asi by se u nás neprodávaly, kdyby se nemohly užívat celoročně. Každopádně já bych do nich nešel. A to z těchhle důvodů:
před 4608 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jaza,
je to kočkopes. Důležité je kolik km ujedete ročně. Jak vyhodnotíte
situaci, a finanční stránku. Páč co s pneu v listopadu, když bude
mít 4,5mm?
před 4607 dny
|
0 Nominace Nahlásit |