Ano,četla a mnohokrát.Čítávala jsem je také synovi,který je miloval.Mám vydání od Eduarda Petišky z roku 1969.Nejraději jsme měli Odysseovy cesty.
0 Nominace Nahlásit |
Ano,četl,a mám je.Ale,raději,mám rád,„Staré pověsti české“,a vůbec,české báje,a pověsti.
0 Nominace Nahlásit |
Ano četla jsem, líbilo moc s těším se až to budu číst i mým dvěma klukům, zatím by to nepobrali.
0 Nominace Nahlásit |
Vybaví se mi již bohužel jen ty nejprofláklejší: příběh o úkolech reka Herakla (ale snad bych je dokázal všechny vyjmenovat), zabytí medúsy Perseem, zlaté rouno uzmuté Iásonem a jeho argonauty, Théseeovo zabití Minotaura, samozřejmě cesty Odysseovi (tam si snad také pamatuji většinu dobrodružství), pak si vzpomínám na nějkou s kouzelným prstenem, který získal nějaký pastýř, o Orfeovi, jak si šel do podsvětí pro svou milou, o všemi příběhy se proplítajícím Chyronovi, o Sisifosovi, co chtěl překonat smrt,…
0 Nominace Nahlásit |
Četl a mnohokrát, ovšem nejpůsobivější bylo, když jsme mezi cestovali po Řecku a náš průvodce nám při pojíždění mezi zdejšími památnými místy tyto příběhy citoval a jeho výklad doprovázela za okny autobusu místní romantická krajina a podbarvovaly působivé řecké melodie.
0
před 4857 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |