사랑해요123

Chci jít na korejskou jazykovou školu, neumím perfektně korejsky.

Dobrý den, jsem žákyně 7. ročníku a chci se dostat na korejskou střední nebo na korejské gymnázium (v Praze, učí se tam korejsky), ale neumím korejsky. Naučila jsem se základy (abeceda, pozdravy atd…), ale pokud budou přijímací zkoušky i z korejštiny, tak to nedám.
Budu muset umět korejsky abych se na školu dostala?

Zajímavá 0 před 810 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Filip84

Je to stejný princip, jako gymnasium v polském jazyku vyučovacím. Jestliže je to korejská škola (a předpokládám, že 한국어, poněvadž 조선어 není, dnes, politicky korrektní), no tak se tam bude učit to, co se učí na české škole česky, korejsky, a namísto českého jazyku tam bude korejský jazyk, no v té jižní variantě (protože severní a jižní korejština jsou asi jako čeština a slovenština, no, možná ještě více vzdáleny).

Pokud ten jazyk neovládáš, tak co bys tam dělala? Variantou pro Tebe je dobrovolné studium korejštiny, no a pak koreanistika na UK, pokud to tedy není pouze zájem o komerční písničky, jako je ta, jejíž název jsi si zvolila jako svůj nick.

Sorry, ale přečíst 조선글 se naučí opice za odpoledne, když jí dáš banán, nic na tom není, je to jedno z nejjednodušších písem na světě (taky proto se mu říká „dámské písmo“, historicky 🙂 ) a vyslovit pár frasí zvládne taky téměř každý po týdnu. Korejština je ugrofinský jazyk, a pro nás dosti těžký. Absolutně nechápu, z čeho pramení Tvá představa, že když zvládneš přečíst korejské písmo a pozdravit, že zvládneš střední školu v korejštině. Blbost! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Drap

Zeptej se přímo na konkrétní škole. Osobně se domnívám, že nikdo z nás tuto školu nenavštěvoval, takže nevíme jak to tam chodí.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Nedovedu si predstavit, co bys tam bez znalosti korejstiny delala?
Pokud ti korejstina pripada tak zajimava, tak si napred udelej jazykovy kurz a teprve pak muzes studovat nejaky obor.
Ale v Koreji se bezne domluvis anglicky!
Potkala jsem v zivote jenom dva Korejce, ale o to vic jsem byla prekvapena, ze oba znali Milana Kunderu a cetli jeho knizky! A pritom to setkani ani nebylo v Cechach!

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek