Musela bych při zjištění tohoto spoření dát polovinu peněz manželovi,který má své konto,na kterém má taky slušný obnos?Děkuji za odpovědi
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4687 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jdou dělat různé věci, ale pokud má být vše podle pravidel, tak se dělí váš majetek, který jste získali během manželství na polovic. Tak tedy manželovi půlku stavebního a od manžela polovinu konta.
0 Nominace Nahlásit |
Jde to zjistit…
Jak by se Vám líbilo, kdyby Vám nějaké to stavebko tajil manžel?
0 Nominace Nahlásit |
To je chceš,ty peníze,jako ODKLONIT ?!
Musíš se dělit půl na půl! Takový je zákon! A dobrý!
0 Nominace Nahlásit |
Ani se tomu rozvodu nedivím, když si už řadu let hrajete na tajná
konta.
Oba se o svá konta teď podělíte, tak proč se čílit.
0 Nominace Nahlásit |
Taky se mi to nelíbí, ale to je konečně vaše věc. Jestli máte nějakého příbuzného, kdo vám podepíše Čestné prohlášení, že vám ty peníze vložené do stavebka, daroval a podepíší to 2 svědci, mělo by to pro advokáta stačit, ale sama mu nemusíte přiznávat nic. Navíc, nemusíte projednávat BSM (bezpodílové vlastnictví manželů), ale můžete se snad dohodnout mezi sebou, co si kdo nechá a opět nemusíte mluvit o stavebku, po 3 letech po rozvodu se považují věci, které manželé po tu dobu odděleně užívali, za jejich a na věci, které užíval druhý manžel ten první nemá nárok.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4687 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě by se mělo dát domluvit. Tak, jako se dá (pokud jsou lidé samozřejmě rozumní) před rozvodem domluvit o rozdělení majetku, tak by se dalo domluvit něco jako…hele, mám stavebko, ty máš pěkný konto, jsme si kvit, ok? Jde ale samozřejmě o to, jak na tom v současné době s manželem jste (některé rozvody probíhají relativně v klidu, jiné jsou plné hádek). Ale myslím, že kdyby to pro manžela znamenalo, že on by přišel o víc peněz, než vy, mohl by souhlasit. To už ale musíte dořešit se svým právníkem.
0
před 4687 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek