Dejme tomu s potapěčem, kterej by měl sebou akvalung a kudličku?
Doplňuji:
No, já jsem to dal sice do srandiček, ale to jen aby mi to nesmazali, jinak
jsem to myslel úplně vážně, ostatně tak jako všechny moje hluboké
dotazy.
Jde mi o to jestli by byl člověk schopen se z takového zvířete dostat, v případě že by to byl třeba potapěč, ale i v případě že by to potapěč nebyl a velryba ho spolkla skutečně náhodou, protože se motal tam kde neměl. Jestli by měl vůbec šanci přežít polknutí třicetimetrového kytovce, na jak dlouho by měl v útrobách živočicha dostatek vzduchu a zda by ho mohly zlikvidovat i tamější žaludeční šťávy. Prostě tohle všechno okolo plus další případná rizika, která mě – laika už nenapadly.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Earl Sin, terry, Krepy před 4157 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zemřel by ještě před zcela nemožným spolknutím, s nevětší
pravděpodobností utopením.
Jonášova báchorka je čirý nesmysl.
Více net, velryba, potrava ap.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
To co Jonášovi.
Doplňuji:
Jonáš a velryba
Jonáš měl jít do města Ninive a tam říci, že město bude zničeno,
jelikož jsou lidé velmi nezbožní. Jonáš odmítl a chtěl utéci. Tedy plul
na lodi a zastihla je bouře. Až když byl Jonáš vhozen do vody, bouře
ustala. Spolkla ho velryba, ale za tři dni ho znovu vyvrhla. Hospodin dal
Jonášovi ještě jednu šanci. Nakonec však Bůh město nezničil a dokázal
lásku ve veškerý jeho milující lid.
Tak ale nevím jestli by to v dnešní době platilo !
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem si jistý zda by nějaká velryba spolkla někdy člověka. Co se bude dít pak? Znáš pohádku o PINOKIOVI? :)
1Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate
před 4158 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Velryby majú radi väčšinou planktón, okrem kosatky. Ale neviem, aký kus zvykne prehltnúť.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud by ho byla schopna spolknout v celku, bez poranění, tak pak by záleželo na tom, jestli se prokudličkuje z útrob velryby dříve, než mu dojde dýchací plyn v aqualungu.
0 Nominace Nahlásit |
Obávám se, že by nás velryba nespolkla, protože na to není vyrobená :)
Je to jako dotaz: Co by se stalo, kdyby člověk spolkl bochník chleba…
0 Nominace Nahlásit |
Kdyby člověka spolkla velryba, tak by nestalo nic jiného, než že by zemřel. Myslím, že zcela jistě by se nemohl z velryby dostat a přežít. No, ale zkoušet bych to opravdu nechtěla !.-)
0 Nominace Nahlásit |
Navazuju na Krepyho – v kresleným Pinocchiovi to bylo tak, že jeho tatínka, respektive stvořitele, spolkla velryba a on tam pak seděl v jejím žaludku a lovil ryby. Pamatuju si, jak jsem tu scénu jako malá neměla ráda, protože tam hrála smutná hudba a nějak jsem se toho bála…
0
před 4158 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ona je samozřejmě velryba a velryba. Velryby vybavené kosticemi se živí planktonem a opravdu nejsou schopny „polknout bochník.“ Zubaté velryby mají díru do žaludku širší, ale polknout celého člověka bez rozkousání by dovedl možná tak vorvaň; kosatka je moc malá, o delfínu ani nemluvě.
Pepa88: žádná velryba by nedokázala spolknout člověka? Teď jsem náhodou narazil na stránku, kde píšou že třeba plejtvák obrovský má hltan asi jen 20 čísel nebo kolik, ale mají takhle úzký hltan všechny velryby?
Protože vím že se velryba živí planktonem, tak takovou otázku nemohu
brát vážně !!
Jak to bylo v bibli, by měl vysvětlit nějaký věřící. Já jsem
ateista.
Docela zajímavé i pro atesty.S jistým nadhledem nejen o Jonášovi a velrybě,ale také o lidech a morálce.
http://katecheze.evangnet.cz/katecheticke-pripravy/vypraveni-o-jonasovi
No jasně, ale já se taky živím normálníma věcma a už se mi podařilo sníst céčka nebo omylem spolknout figurku od člověče nezlob se, takový věci se prostě stávaj.
Drap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |