marci1: já ze svých zkušeností vím (i když se to netýkalo tohoto případu), že lékařské tajemství je jenom fatamorgána, a v reálném světě neplatí, zažil jsem, že mi kamarádi kteří mají stejnou doktorku vyprávěli v hospodě o věcech který jsem s ní probíral mezi 4 očima, že se s nima o tom prostě bavila, na druhou stranu se mi stalo, že jsem v ordinaci slyšel dost delikátní telefonát doktorky s jinou pacientkou, kde normálně před ostatními čekajícími pacienty za otevřených dveří, používala během hovoru její jméno a příjmení, na stole měla rozevřenou kartu s jejím chorobopisem, včetně adresy kde bydlí, a shodou okolností jsem tu osobu znal osobně, takže kde mám mít jistotu, že nějaká uroložka nebude po baráku vyprávět ostatním sousedům o mém švandovi dudákovi…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1 před 3389 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na gyndě byla sestřička, která bydlela v paneláku pod náma, tak jsme si ještě pokecaly, co je novýho. Mě by teda nešlo pod nos spíš, kdyby to bylo někde u advokáta, nebo na úřadě, to by mě štvalo víc.
0 Nominace Nahlásit |
já to beru s humorem. při povinném výtěru, kvůli salmonelóze v okolí, jsme se se sestřičkou nasmáli. znám jí dlouho, když chodila ke mě na obědy (kantýna)
0 Nominace Nahlásit |
Spoléhal bych na to, že bude dodržovat lékařské tajemství a s klidným srdcem bych se svěřil do její péče.
0 Nominace Nahlásit |
vyšetření / ošetření můžeš odmítnout nebo požádat o jinou sestru, vyšetření na jiném pracovišti atd. Možností je dost
0 Nominace Nahlásit |
Mám takú dobrú susedku, a vôbec sa nehanbím. O tom, kde robí viem, veľmi dobre a s veľkou radosťou využívam jej ponuku a ochotu, lebo ma už dávno zaregistruje cez kameru v ordinácii. A zvykne ma aj obliecť, keď som ešte na stole pod vplyvom sedatív. Urológia a kolonoskopická kontrola. Také dobré susedy a známe si treba vážiť a byť im vďačný.
Upravil/a: isteron
0 Nominace Nahlásit |
Vůbec nic. Existuje lékařské tajemství, to platí pro lékaře i zdravotní sestry. Sestra u gynekologa je moje sousedka a mám v ní plnou důvěru. Netřeba se obávat. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jednou, to už je dávno, jsem šel na předoperační vyšetření, kde, mimo jiné, se vyšetřovala i prostata. Určitě víte o co jde. Sestra mi v ordinaci přikázala abych vylezl na lůžko na všechny čtyři. V tom jsem zezadu pocítil plácnutí po zadku a slova: čau Pavle, tak jak jde život? Já se ohlídl a za mnou stála bývalá spolužačka, čerstvě vystudovaná lékařka. Ale než jsem stačil cokoli pronést, házela rukavici do koše a povídá: máš to dobrý. Takže žádný stud.
0 Nominace Nahlásit |
Chodím na cystoskopie pravidelně každé tři měsíce už 10 let.
Víš kolik toho ta sestřička již viděla ? Té je to úplně fuk, no a
mně taky.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 8230 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |