Nejlépe si ho nevšímat. Pokud je malý, zimu by nepřežil, tak zanést do nějaké záchranné stanice.
0 Nominace Nahlásit |
V závislosti na přesném počasí může ježek různě reagovat.
Co dělat, když najdete ježka?
Pokud je ježek zdravý, není obvykle třeba se o něj starat. Poskytněte mu přístup k vodě a buďte si jisti, že je pro něj dostupná ochrana před predátory.
Pokud je ježek zraněný, nemocný nebo si myslíte, že je v obtížích (například pokud je vidět během dne), je nejlepší kontaktovat profesionální organizaci pro ochranu životního prostředí nebo veterináře.
Pokud najdete sirotka (mladý ježek bez matky), je důležité ho uchovat v teple a co nejdříve se obrátit na odborníky.
Důležité je si uvědomit, že ježci jsou divoká zvířata a byli by měli být ponecháni ve svém přirozeném prostředí, pokud je to možné.
0
před 368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No co by dělal. Je někde zalezlej a nerudnej. O jednom vím, bydlí u nás na zahradě pod hranicí dříví. Asi před týdnem jsem ho vytáhl z jímky, kam spadl a odměnil se mi tím, že po položení na trávník zafrkal, vyrazil proti mojí ruce a píchl mě do prstu. To se mi ještě nestalo. Takhle agresívního ježka jsem v životě neviděl. Ještě tak lapeného krtka, to jo. Ale já jsem mu to už odpustil. Třeba si dal v září kafe a teď nemůže chrápat, proto je naštvanej 🙂
0
před 368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je teplo, proto ještě hledá žrádlo.
Dej mu nažrat. Nenápadně.
0
před 368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jezek se v tomhle rocnim obdobi uklada k zimnimu spanku. Muzes mu usnadnit
zivot tim, ze mu nabidnes neco k snedku a vodu, aby se neunavoval dlouhym
hledanim.
Ale jinak, pokud neni zraneny, tak ho nechat byt.
https://www.nasdum.eu/dejte-jezkovi-neco-na-prilepsenou-bude-to-potrebovat/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context
Orwell: On asi nema paru o nejakem globalnim oteplovani:)
Upravil/a: cappuccino
0
před 368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |