anonym

Co dělá ježek v takovém počasí?

Co dělat s ježkem,když ho najdu.

Zajímavá 0 před 368 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Nejlépe si ho nevšímat. Pokud je malý, zimu by nepřežil, tak zanést do nějaké záchranné stanice.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

V závislosti na přesném počasí může ježek různě reagovat.

1. V zimním počasí: Ježci jsou známí svým zimním spánkem. Když teploty klesají, nahromadí ježci tělesné tuky a uchýlí se do svých hnízd, kde zůstanou v poklidu po většinu zimy.
  2. V teplém a suchém počasí: Ježci mohou trpět dehydratací, proto je důležité poskytnout jim přístup k vodě. Někdy se také mohou schovávat ve stínu, aby unikli přímému slunečnímu světlu.
  3. V deštivém počasí: Ježci jsou v pohodě v mokrém počasí, pokud není příliš chladné. Mohou se držet blíže k rostlinnému krytu, aby se vyhnuli prudkým dešťům.

Co dělat, když najdete ježka?

Pokud je ježek zdravý, není obvykle třeba se o něj starat. Poskytněte mu přístup k vodě a buďte si jisti, že je pro něj dostupná ochrana před predátory.

Pokud je ježek zraněný, nemocný nebo si myslíte, že je v obtížích (například pokud je vidět během dne), je nejlepší kontaktovat profesionální organizaci pro ochranu životního prostředí nebo veterináře.

Pokud najdete sirotka (mladý ježek bez matky), je důležité ho uchovat v teple a co nejdříve se obrátit na odborníky.

Důležité je si uvědomit, že ježci jsou divoká zvířata a byli by měli být ponecháni ve svém přirozeném prostředí, pokud je to možné.

0 Nominace Nahlásit

orwell

No co by dělal. Je někde zalezlej a nerudnej. O jednom vím, bydlí u nás na zahradě pod hranicí dříví. Asi před týdnem jsem ho vytáhl z jímky, kam spadl a odměnil se mi tím, že po položení na trávník zafrkal, vyrazil proti mojí ruce a píchl mě do prstu. To se mi ještě nestalo. Takhle agresívního ježka jsem v životě neviděl. Ještě tak lapeného krtka, to jo. Ale já jsem mu to už odpustil. Třeba si dal v září kafe a teď nemůže chrápat, proto je naštvanej 🙂

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Je teplo, proto ještě hledá žrádlo.

Dej mu nažrat. Nenápadně.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Jezek se v tomhle rocnim obdobi uklada k zimnimu spanku. Muzes mu usnadnit zivot tim, ze mu nabidnes neco k snedku a vodu, aby se neunavoval dlouhym hledanim.
Ale jinak, pokud neni zraneny, tak ho nechat byt.
https://www.nas­dum.eu/dejte-jezkovi-neco-na-prilepsenou-bude-to-potrebovat/?ut­m_source=www.sez­nam.cz&utm_me­dium=sekce-z-internetu#dop_ab_va­riant=0&dop_sou­rce_zone_name=hpfe­ed.sznhp.context

Orwell: On asi nema paru o nejakem globalnim oteplovani:)

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Orwell u mě na zahradě pijí ježci kafe furt, jako.

orwell

Turka, nebo espresso?

Nový příspěvek