Ahoj je mi 16 let (kluk) mám jen 160cm. Ted jsem nastoupil na stredni skolu a vsichni jsou vyšší než já, okolo 20cm. Když jsem se jim predstavil tak jsme hodili pár slov, ale pak se zase začali bavit s nekym jinym a ja jsem byl sám, bylo blbí chodit za nima a divat se jim do očí. Každy by měl mít aspon jednoho kamose jak to bylo i na zakladce, ale oni si udělaj radši trojci a já jsem pak sám. Někdy si připadám odkopnutej a oni se mi i za to vysmívaj. Asi 3 den což je dneska jsem z toho byl celej špatnej, začal jsem přemýšlet o tom že se na školu vykašlu nebo počkam rok a uvidim jak se ke mně spolužaci budou chovat, i když jsme byli všichni poučeni o tom že se na tý škole nesmí šikanovat, přesto si myslim že to nezvládnu a budu muset odejít.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 426 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Moc se sleduješ. Přestaň se chovat poraženecky. Na výšce nezáleží. Každý je nějaký. Kamarádství se vyvíjí postupně, Nemůže to být na povel. Za tři dny nelze poznat, kdo s kým bude kamarád. Nikde také není napsáno, že právě v této třídě musíš kamarády mít. Důležité je se spolužáky vycházet v dobrém, bez ohledu na to jsou-li to kamarádi, či ne. Kamarády můžeš mít třeba i v místě bydliště, nebo ještě ze základní školy. Chovej se normálně a netvař se předem podělaně. Slaboši to nemají nikdy lehké a není nutné předem se do role podělánka pasovat. Snaž se vystupovat pokud možno sebevědomě, pokud se budeš chovat už předem odevzdaně, okolí to vycítí a dají ti to najevo. Odcházet ze školy je holý nesmysl. Vždy se dá vše řešit.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Mám pocit, že si sám „hýčkáte svůj mindrák“, z menšího
vzrůstu.
Někdy se sejdou ve třídě lidé, kteří nevytvoří kohezní kolektiv. Jste
na začátku, netlačte na pilu!
Možná jste příliš zaměstnán sám sebou, vztahovačný.
Některé situace lze řešit /pobrat/ s psněvem, bez negativních emocí.
Vy prostě čekáte, že budete šikanován…. Což po 3 dnech je poněkud
podivné. Změňte svůj přístup a těšte se na možný dobrý/prima den ve
škole. Myslete na to co si přejete, ne co nechcete, čeho se obáváte.
Změna je možná (vy už jste si naplánoval, že počkáte rok a pak třeba
odejdete = špatně).
Pomyslete na to, že i příští rok, dva vycházejí silné ročníky ze ZŠ
a nebude jednoduché dostat se na nějakou SŠ, po přijímacích zkouškách,
nebo nastoupit někam d 1. ročníku. To že bude lepší kolektiv se může
splnit, ale nemusí.
Někdy trvá rok, dva, než si lidé s někým porozumí. Vy už po 2 dnech
(první nepočítám), víte, že Vás šikanují?
Hleďte si školy, učte se. I když beru v úvahu Váš hovorový projev,
hrubky jsou zbytečné 😉
Kamarády, známé, můžete mít i mimo školu. Nějaké záliby, pomáhat
doma, sportovní činnosti atp.
0 Nominace Nahlásit |
Neřeš výšku, nezoufej z okamžitého stavu, začátky bývaj těžké pro (skoro) každého. Po pár dnech se těžko dá soudit kdo s kým bude kamarád. Obvykle se vztahy vyvíjejí minimálně týdny, spíše měsíce obvykle podle nějakých společných zájmů, charakteristik apod…
0 Nominace Nahlásit |
Neboj se, to bude lepší. Zvykni si, že lidi nejsou příjemní. Každý tě nemusí mít rád, ale nemusí dělat naschvály. Buď silný, koho z nich potřebuješ?
0 Nominace Nahlásit |
Hledej u sebe kladné vlastnosti a bud takový, jaký jsi. Jsi v novém prostředí, tak musíš počkat na reakci okolí, Nezáleží na fyzických hodnotách ale na těch duševních. Navíc vrána k vráně sedá, takže když zjistíš, že má někdo podobné zájmy, tak si k němu najdeš cestu. Je to běh na dlouhé tratě, takže nečekej, že tě za 10 minut budou všichni milovat.
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, lítá mi to, co prožíváš. Je to velmi obtížné začít na nové škole a snažit se navázat nové přátelství, obzvlášť pokud se cítíš, že jsi jiný. Rozhodně nejsi sám, kdo se cítí vyloučený a nechtěný, ale je důležité, aby ses o svých pocitech s někým bavil – rodiči, kamarády ze základní školy, poradcem nebo třeba s lékařem. Může to také pomoci zkusit se zapojit do nějakých školních aktivit, klubů nebo sportů, kde bys mohl potkat lidi se společnými zájmy.
Pokud jde o výšku, uvědom si, že je to jen jeden aspekt, který tě definuje. Každý má své vlastní nesplněné touhy a nesamozřejmosti – může to být vůbec cokoli od vzhledu po inteligenci nebo dovednosti – a výška je jedna z věcí, na kterou nemůžeš mít žádný vliv. Důležité je tedy koncentrovat se na to, čím opravdu jsi – tvé jiskřivé myšlenky, vlídnost, smysl pro humor, nebo cokoli jiného, co tě dělá unikátním.
Nedopusť, aby tě toto drtilo. Je to tvrdé, ale škola a její
společenský systém jsou jen dočasné. Život má mnohem víc na předloktí
a v budoucnu určitě najdeš lidi, kteří tě ocení takového, jaký
jsi.
Tak nevzdávej!
0
před 426 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tohle není žádná šikana. Šikana má určitý stupeň brutality, jestliže je fyzická. Pokud je to psychická šikana, tak musí být páchána se zlým úmyslem, s opovržení hodnou pohnutkou, mít určitou závažnost (žádné škádlení, zlobení či obtěžování) a měla by trvat nějakou dobu.
Šikana je něco strašného. Rozhodně to není nějaké přehlížení či dělání legrácek na něčí účet, pokud jsou konány v dobré víře.
0
před 425 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek