Hromadit bohatství a být šťastný.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, DoTazatel
před 1858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Prožít život dle možností a něco dát a něco získat. A při minimálním výdeje energie. Tím myslím to, že nepůjdu proti proudu svých přání, tužeb, hodnot a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
O tom bylo už hodně na odpovědích diskutováno: :např.https://www.odpovedi.cz/otazky/smysl-zivota-2
Jen dodám, že smysl života je pro mnoho lidí různý ale většinou
přibližně stejný.
Co je lepší, než být zdravý, mít dobrou práci, dobrou rodinu a chuť
něco stále dělat zlepšovat, čelit výzvám, jak jsem před chvíli napsal
na odpovědích.
Upravil/a: hapiky
0 Nominace Nahlásit |
Smyslem mého života je stát se šťastnou (což se daří) a toho lze dosáhnout podle mého názoru hlavně smyslem pro humor. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Je toho víc.
Ale na Vaši otázku se mi nabízí jen jedna odpověď:
Zjišťovat si informace sama (nejen) proto, že si je pak snáze
zapamatuji.
Stručně:
Neobtěžovat a neotravovat druhé.
0
před 1858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ctižádost. Totiž abych to upřesnil, tak smyslem žovat je život samotný – jeho prožívání. A za jeho prožívání považuji každou touhu, každé přání… takže ctižádost.
0
před 1858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo tak to tě pobaví, protože smyslem života je bohužel jen zemřít a nezanechat po sobě žádnou stopu která vydrží déle než pár tisíc let (a to se podaří jen málo komu), takže smysl života je vlastně docela fádní zdá se … naštěstí nám to může být docela jedno a můžeme si vymyslet jakýkoliv jiný smysl života a za tím si jít 🙂 Například ten můj je jednoznačně rodina a její spokojenost a prospěch, jistě, jsem si vědom že jsem si ho stanovil sám, protože ten originální smysl se mi nelíbí, ale když můžu, proč ne.
Upravil/a: anonym
0
před 1856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rokio: Na co by ti to bylo, kdybys nebyl zdravý, neměl přátele ani rodinu, měl bys deprese, ztratil paměť…atd…
Tak to tě asi zklamu protože nakonec člověk skončí bez přátel, bez peněz, bez depresí i bez paměti, … takže jestli něco z toho patří do velkolepé definice smyslu života bude to mít hodně mizivou délku trvání.
Se smyslem jednoho života se zdá že hodně souvisí schopnost reprodukce a plození potomstva, protože to jediné naši vlastní smrt přežije. To samozřejmě platí pokud vnímáme šíp času a pokud považujeme jeho směr a pohyb za jakýsi základní smysl vesmíru jako takového. V takovém případě je pro naše vnímání každá budoucí generace důležitější než ta předchozí, a je tedy i smyslem existence té předchozí.
Zda je to tak ale doopravdy … čert ví
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |