Avatar uživatele
Butters_xD

Co má dělat chirurg, když si chce pšíknout?

Zajímavá 0 před 754 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
aevul

Co by? Na tu chvilku odložit nástroje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
VaclavZeman

Ja kdybych byl chirurg, tak mi nejake psiknuti nebude delat zadny problem. Horsi by byly zalezitosti z jineho otvoru. Taky aby ne, kdyz si v pul druhe rano vstanu a dam klobasku se ctyrmi chleby a o pul hodiny pozdeji, kdy uz nemohu spat, si jdu dat jablka. Potom je to do rana strelecky koncert. Dekuju.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Filip84

Pokud to není polní nemocnice, nebo nějaká extrémní mimořádná událost, tak chirurgus není nikdy na operačním sále sám. Je tam instrumentář/ka, který podává nástroje, je tam jiný lékař, který asistuje, no a je tam další personál, který, např., utře operatérovi zpocené čelo, poněvadž ten je sterilní.

Pokud by se, tedy, chirurgus potřeboval vysmrkat, tak mu ten personál, někde bokem, sundá roušku, přidrží nějakou „gázu“ u frňáku, no a on se vysmrká.

Pokud by dostal „he pčík!“, ale opravdu pořádný, že by se, třeba, ještě chytil rukavicemi roušky (reflex), tak asistující lékař by přebral, dočasně, operaci, on by odešel mimo operační sál, tam se umyl, vydesinfikoval a převlékl do sterilního (je tam na to taky asistence), no a pak by se vrátil na sál a pokračoval v činnosti.

Pokud by to byl malý „he pčík!“, tak to pobere rouška a bylo-li by jí potřeba, v té příčině, vyměnit, odešel by stranou, no a ten čelo utírající personál by mu jí, prostě a jednoduše, vyměnil.

Až tak jednoduché to je. 🙂 Lékaři jsou také lidé a počítá se s tím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Vytáhne nástroje z rány, otočí hlavu s rouškou na ústech, pšíkne a jede dál. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

VaclavZeman
Tak to je přece logické ;D Krátký časový odstup, mezi masem a cukrem z jablek.
Obecně se ví o nešvaru české kuchyně (následných rakovin střeva, nebo jen dyspeptických obtíží). Jen se to lidem, tak nějak nesděluje…. Kdo se zajímá, ví, kdo má dyspeptické obtíže, vytuší. Ta kombinace /předčasný příjem cukru je zrádná. Cukr a tedy i ovoce se nemá kombinovat se zeleninou, ani s masem (uzeninou aj.). To pak, v lepším případě způsobuje ten Váš rachot. ;D
Podobně je to s mixem rozdílných bílkovin živočišného původu. Tedy nevhodná/nežádoucí kombinace maso x sýr, maso x smetana, maso x cukr. Ideální je odděleně a odstup alespoň 1 – 1,5 hodiny. Omáčky s masem, koprová, svíčková, rajská, švestková apod., dávají střevům a trávícímu traktu pěkně zabrat ;D A když se to záhy zazdí sladkým dezertem, tak je dílo dokonáno. 

Avatar uživatele
Justin1

VaclavZeman: Po klobásce s chlebem a jablkách bys operoval a přitom bys ještě pacientovi průběžně dodával inhalační látky pro narkózu.

Nový příspěvek