Poslední dobou mám strašnou chuť na sladké. Možná je to i tím, že mám velký energetický výdej, ale vůbec nepřibírám (sním třeba půl čokolády, pytlík gumových medvídků a 2 sušenky denně) Už mi to začíná být podezřelé, nemůže to značit třeba nějakou nemoc? PS: Ne, vážně nejsem těhotná ;)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, marci1 před 3570 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dobře, že uvažuješ tím směrem(začátek nějaké nemoci). Já bych ale typovala jen na „momentální závislost“, z které se bez obav zase dostaneš :DDD
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, zzzlatokopka
před 3570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
děláš si srandu? Půl čokolády a dvě sušenky máš dobrý tak na to, abys vylezla schody, pokud máš těžkej nákup a bydlíš ve čtvrtým ;o
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, hanny 2, zzzlatokopka
před 3570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je chuť na sladké už velmi neodolatelná a trvá delší dobu, tak "za chutí na sladké stojí ve většině případů psychika. Z podstatné části je totiž závislá na serotoninu, hormonů, který odpovídá za regulování nálady, apetitu, tělesné teploty a spánku. Konzumace sladkého dokáže nárazově prudce zvednout hladinu serotoninu, což je také důvod, proč se po jeho konzumaci cítíte tak dobře.
Pokud jste v depresi, nebo se cítíte vyčerpaní, vaše tělo reaguje tímto konkrétním typem chuti. Chutí na sladké také reaguje organismus na nízkou hladinu krevního cukru. Sladká jídla dokáží krevní cukr pozvednout velmi rychle, i když na velmi krátkou dobu.
Samostatnou kapitolou je čokoláda. Ta je totiž pro mnoho lidí spojená s pozitivními emocemi a přestavuje prostředek k úniku z každodenního tlaku. Kromě toho je dokonalým spojením cukru a tuku, takže po ní řada lidí sáhne v případě, že se cítí zcela vyčerpáni.
Zejména u žen může být také chuť na čokoládu spojená s nedostatkem hořčíku, mědi a železa. Chuť na čokoládu je proto u žen spojená zejména s premenstruačním syndromem." 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? hanny 2, zzzlatokopka
před 3570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |