Dobrý den, mám velký problém, dlouhodobě si svépomoci renovuji nemovitost v jedné malé obci, bohužel tam ještě nemohu z jistých důvodů bydlet, takže tam jsem jen několik volných dní v měsíci a mám velký problém s neustálým a pořád se opakujícím nepravidelným poškozováním domu. Ze začátku jsem to neprožíval a vždy znovu opravil, bohužel je to již neúnosné- 6× po sobě opravování nové střechy, 5× rozbité okno, za zhruba poslední měsíc 2×. Bohužel kolem domu je státní cesta, tudiž prý nemohu opatřit kamerovým systémem( i když ten by nejspíš také podlehl). Nikoho z té obce kloudně neznám a nikomu jsem tam nedal stéblo přes cestu-lidově řečeno. Na PČR nechci volat, protože mě to příjde zbytečné a s jejich přístupem by to brali jako zatěžování maličkostmi. Nevím co mám dělat, původně se mi tam velmi líbilo a teď už jen pořád čekám co zas bude a z nadšení je zoufalost. Sousedi nevidí neslyší, netuší, neví. Co byste dělali?? Děkuji za nějakou pomocnou odpověď
Zajímavá 0 před 2678 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podat trestní oznámení. To už mělo být dávno. Další věcí je, zkusit poprosit sousedy aby na nemovitost dohlédli. Vhodně umístěný kamerový systém by mohl být účinný.
0
před 2678 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nechcete nebo nemůžete nainstalovat kamerový systém či fotopasti,přichází v úvahu přítomnost nějaké osoby která by dům hlídala.Hlídač může pachatele odradit z poškozování domu,ale bude stát také nějakou finanční částku.Další možností je požádat nějakého příbuzného nebo člena rodiny k ochraně vašeho domu.
0
před 2678 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se poptal ve vesnici, ideálně asi v hospodě. Udělal si tam pár známých, jich bych se zeptal na názor, kdo by to podle nich mohl dělat. A samozřejmě bych řešil nejbližší sousedy. Prostě bych je tak nějak nenuceně obešel, tj. třeba pokud je zrovna na zahradě a zeptal se jestli jako něco neviděl, trochu bych se před ním vybrečel v tom smyslu, že jako jsme slušný lidi, nikomu nechceme dělat problémy atd. A ono by se to mohlo nějak vyvrbit, možná i vyřešit. Je totiž dost možné, že tímhle hledáním po okolí narazíš na toho blbce a pak mohou nastat dvě varianty. Buďto ho „okouzlíš“ natolik, že se na to vykašle, prostě toho už nechá. Nebo narazíš na velmi nerudného idiota, co se s tebou ani nebude chtít bavit a pak bude téměř jisté, odkud vítr fouká.
0
před 2678 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsou dostupné (skryté) kamerové systémy, u kterých je vše nahráváno na HDD a můžete v mobilu sledovat aktuální stav (třeba jen při pohybu v daném prostoru). Jsou i jiné možnosti: Dát se do řeči v restauraci, obchodě apod. s lidmi, trochu pokecat, a říci jen tak mimochodem, že to máte již pod kontrolou a čekáte na dalšího vandala. Někdy to zabere.
0
před 2678 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Prostě část místních buranů Vás nemíní přijmout a považují přistěhovalce za nevhodnou náplavu, prodat a najít jinou oblast
0
před 2678 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.