Tak jsem se dneska prošel trochu po hřbitově. A díval se na hroby, památníky a pod. Šel jsem kolem mohyly tureckých vojáků, kteří zemřeli po zranění v 1. světové válce, kousek dál přes 200 křížů věnovaných padlým německým vojákům z 2. světové války, někde jméno, jinde jméno neznámé, dále hroby s židovskými nápisy a hroby místních občanů. Byla doba, kdy byli odsuzováni všichni Němci, a také s Turky se moc nemusíme a na Židy jsme taky byli vysazení. Oba památníky, jak turecký, tak německý mají pamětní desku s nápisem a prosbou , aby už nebyly žádné války. Takže naši pradědečkové a dědečkové se mezi sebou zabíjeli, protože věřili nějakým symbolům, a naše děti spolu obchodují, cestují a poznávají se. To opravdu muselo zemřít tolik lidí, aby po 70 resp 100 letech si někteří uvědomili nesmyslnost války? Pokud máte něco k tomu, souhlasného nebo proti, děkuji za příspěvky.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, Zvědavý, anonym před 2557 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to strašné, ale člověk je nepoučitelný. Nestačily mu ani dvě světové války, ani všechny ty tisíce válek lokálních. Lidé ztrácejí historickou paměť a tak tady máme neonacisty, rasisty, islámisty, komunisty a další pitomisty. Klidně by do toho šli znova.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
Všechny války od počátku věků až po současnost mají společného jmenovatele – lidskou hamižnost.
0 Nominace Nahlásit |
Dnes už je jasné, že jsem se vyvinuli z hlíny. Bohužel někteří lidé ani po 4 miliardách let vývoje, nejsou dnes o nic dál.
0
před 2557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |