Kdybych se rozhodl příští rok na zahradě pěstovat nějakou plodinu a prodávat ji potom na nějakým veřejným trhu, co se vyplatí nejvíc tady v ČR pěstovat/prodávat vzhledem k době růstu a místu který ty plodiny potřebujou?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kapka, johana 56, briketka10, marci1 před 4083 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Třeba česnek, ten čínský nemá ani sílu ani vůni, jako ten náš český. Uvítalo by to jistě hodně lidí.
0 Nominace Nahlásit |
Myšlenka o pěstování česneku je jistě zajímavá, ovšem tato rostlina
je poměrně náročná na výměru i složení půdy, je třeba vynaložit
vyšší náklady na sadbu a ošetřování během vegetace. Má dlouhé
vegetační období a výnos výrazně ovlivňuje vývoj počasí od října do
července.
Osobně bych doporučoval vyzkoušet ve velkém pěstování ranného hrachu na
zeleno – lusků sladkých odrůd při fázovém výsevu.
3Kdo udělil odpovědi palec? bolak, briketka10, anyone
před 4082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pouze to co ti složení půdy a poloha pozemku umožňuje. Máme hafo rajčat, ale syn je ve větší nadmořské výšce asi 30km od nás a tam ani náhodou. Hlavně brambory.
Dodej rozbor půdy, polohu pozemku, co se pěstuje na sousedních pozemcích a můžeš dostat přesnou odpověď. Mám strašně rád hezké lidi.
0
před 4082 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
můj soused pěstuje kanadské borůvky
jsou velké a moc dobré já mám malý
pozemek, kdybych měla větší, tak bych
do nich určitě šla nejsou vůbec náročné ..
http://www.fotoflora.cz/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=13&stromhlmenu=8:13
zajímavý, a klik na tom tak trhne? ono na zahradě 20×15, z toho by asi stejně moc borůvek nebylo, nebo jo?
Samba: tak velkej skleník by se mi určitě nevyplatil :) já hledám nějakou potravinu, kterou bych posázel celou zahradu, aby mě to vyneslo co nejvíc..
samozřejmě musel by to potom někdo chtít koupit, to je základ ;)
tak víno, nevim, kde bydlíš…
Nejlepší je sázet česnek paličák,to je takový nafialovělý.Sází se stroužky a aby byly pořádné hlavičky tak na podzim,protože nasázený zjara moc nenaroste.Sází se v říjnu.Někdo ho ještě kvůli nemocem nejprve namoří.Mrkni na nějaký zahrádkářský článek o pěstování česneku.Ale jeho pěstování je jednoduché a prodává se pořád za velké peníze.A nežerou ho slimáci jako skoro všechno.
a když ho dám na podzim, tak bude teda ke sklízení kdy asi zhruba tak? a půjde to teda asi jednou za rok, víckrát ne, co?