Nemotivovalo mě nic. VŠE mě odrazovalo. Taky jsem školu nedokončil a
opustil jsem ji kvůli podnikání, vlastnímu (sebe)vzdělávání a zájmům.
Moc větších brzd a „vysávačů energie“ jsem v životě nezažil, než
právě školu. Nikdy jsem nelitoval, naopak.
Jediný bonus? Potkal jsem tam přítelkyně, ale to nemá nic společného se
školou a učením.
Přemýšlím, co by mě mohlo motivovat? Nešťastní, neschopní a hloupí
učitelé (bez nadsázky; stydliví nebo ultra přísní, kteří nedokázali
nikoho pořádně nic naučit, neorientující se ve vlastním oboru –
češtinářky, které nečetly ani knihy z povinné literatury, osoby
neumějící učit, vést, motivovat, mluvit, učitelé nemající rádi žáky
a vůbec školu a učení, tedy svou práci, ekonomka a účetní mající
finanční potíže a stěží nějakou finanční gramotnsot, a tak bych mohl
pokračovat…). Nebo třeba špatný výukový systém a přístup, zbytečné
znalosti, zbytečné povinnosti a úkoly, žádné výsledky, každý den
tatáž nuda a stagnace, vleklost, rozmary učitelů, pubertální kolektiv
s přihlouplým humorem a smíchem, zabitý celý den cestou do školy a
zpátky a trávením poloviny dne v této vyčerpávající insituci …
K čemu je škola – jejíž smyslem je učit a něco ti dát – když tě
nic pořádného nenaučí a nic ti nezaručí. Proč ztrácet roky času
NĚČÍM, co ti prakticky nic hodnotného neposkytne, nikam tě neposune, nic ti
nezaručí? Dokonce ti spíš předá různé negativní návyky a vlastnosti.
A vezmi ti spoustu času, který ti už nikdo nevrátí.
Celé se to dá zjednodušit, když to popíšu jako takové toxické
prostředí, které jen bere, ale nic nedává/neposkytuje nazpět.
Fyzička, psychika mentalita, všeobecné zdraví; charakter, vlastnosti; schopnosti a dobré návyky, dovednosti, intelekt, znalosti/vědomosti, gramotnosti; vědy, praktické znalosti, jak co funguje,… Neviděl jsem, že by něco z toho škola jakkolik podporovala, zlepšovala nebo předávala, kromě PÁR bídných znalostí z oborů (všechny výše zmíněné věci spíš utlumuje, ničí nebo na ně kašle). A to učených takových způsobem, aby to každého odrazovalo, aby si každý z toho většinu věcí nezapamatoval, aby se z těch oborů učily především nepraktické nonsensy, aby se těch pár informací předávalo/táhlo tak dlouhou dobu,…
Ne, v současné době a s takovým školským, výukovým a hodnotovým systémem je téměř nemožné být a zůstat motivovaný. Motivovat tě může vidina toho, že tu školu budeš mít za sebou (výuční list, maturita, diplom), nebo krátkodobé a nesmyslné „motivátory“ jako známky a vysvědčení. Dále už jen zvyk/disciplína nebo nějaká samozřejmost mít školu/vystudovaný obor (to tě nemotivuje, ale jen tě to tam udrží), rodiče, kteří mají nějaká očekávání a nutí tě anebo kolektiv, kde máš přátelé (což není kvůli škole, ale něco, co s tím ani nesouvisí… pokud je tam člověk jen kvůli kamarádům/kolektivu, tak je to spíš smutné). Pokud se člověk skutečně chce něco naučit, nějak se zlepšit, někam posunout, něco si osvojit, získat, touží po znalostech a jakémkoli progresu, co souvisí s jeho osobou a zároveň má zdravý rozum, není možné, aby měl ke škole kladný vztah.
Upravil/a: Disraeli
0 Nominace Nahlásit |
Hrůza z toho, že bych se jinak musel živit rukama (což jsem si vzhledem k tomu, že je mám „obě levé“, nedokázal představit).
0 Nominace Nahlásit |
Na tohle je univerzální odpověď, motivuje nás výhradně budoucí obdiv k našemu vědění a peníze coby domnělé jistoty bytí, nic jiného ve studiu nehledej. Jo, pak jsou tady ještě tací, kteří věří, že nabytými vědomostmi změní svět k lepšímu místu k životu, anebo jim přinejmenším dopomůže k poznání, PROČ VLASTNĚ EXISTUJÍ (studují etc.).
0 Nominace Nahlásit |
Me uceni bavilo a hlavne me bavil studentsky zivot. Hlavne jsem studovala to,
co me bavilo!
Jak clovek nastoupi do prace, zivot se zmeni.
Upravil/a: cappuccino
0 Nominace Nahlásit |
Zjentek – a co motivuje tebe k tomu že ses nic nenaučil, soudě podle těch hovadin, které zde prezentuješ? Jen když se tu oháníš věděním. A klidně to můžeš nahlásit.
No, já si myslím že zrovna ty toho vědění v sobě nebudeš mít o moc více, že tvůj mozek dokáže pružněji reagovat při psaném textu z tebe žádného génie nedělá, naopak to ukazuje, čemu ses učil a z toho se dá vyvodit, kolik asi toho umíš prakticky, když zrovna nepíšeš. Co bych hlásil ty kašpare, tebe zvládnu sám a vlastně jsem docela přesvědčený, že osobnost jako je ta tvoje „udělám“ prakticky v čemkoli, vyjma právě zmiňovanýho psaní. hele, Elkone, já vím, jak si libuješ v tom, když je příležitost někoho urazit, ponížit, prostě „setřít písmenky“. Já takové idioty poznal a nebylo jich zrovna málo, věř mi- málo vás není a proto taky dobře vím, co seš zač a jaký máš kvality. Něco se sebou udělej, anebo to vlákno vzteky nahlaš. Anebo se vzteky užer (jako i ti podobní tobě, co se se mnou kdy setkali).
Hele, já to psaní díky tobě potrénuji a nakonec nejen že vedle mě budeš lúzr ve všech možných oblastech praktického života, ale možná už dokonce i v tom virtuálním, kde dnes bezesporu kraluješ, to se ti musí nechat. Na ponížení druhých, které neznáš, seš fakt geniální sráč, v tomhle prakticky nemáš obdoby, to se opravdu nevidí, to muhu díky letité zkušenosti zde potvrdit.
Já ti ochotně doporučím si nezahrávat a vlastně to ani v žertu nezkoušet, víš hovno co mám za sebou. Jsi na tahu, mistře. 👌🐔
Elkon, BTW, znáš druhého takového, jako jsem já, který by se dokázal chovat tak, aby i „zdejší strůjce“ si mohl uvědomit, JAK BY TO TADY VYPADALO, pokud by zde byla skutečná návštěvnost? Žádná fiktivní, uměle vytvářená. Ale normální, běžní lidé, kteří by přirozeně a důvěřivě reagovali na zdejší „postavy“. Tak znáš, takového jedince, který by ti takovou hru v praxi IMHO docela sofistikovaně, předvedl? Který by „tvůrci“ s předstihem předvedl takto jedinečnou reálnou podívanou, tak to zde také mohlo vypadat, kdyby to bylo dotažené? Ukázat tu realitu, a probrat ho tím z jakéhosi svého éterického snu o intelektuálním webu? Neznáš? No tak… Tak si schovej scvrklý kulky pro sobě rovné.
Uvědomuješ vůbec, kdo (většinově) v republice podobný úrovně, žije? Co čekáš, že přijde na tvý reakce? Byls vůbec někdy venku, mezi lidem? (Už tě nechám ať tě nerozpláču jsi na tahu…)
elkon: Zjentek nemá potřebu nahlašovat tvoje příspěvky. Alespoň se podle tvých příspěvků pozná, co jsi za člověka.
Tak tak Rokio, na tebe je spoleh. Nedlabej žádný bobule od toho svýho cvoka v bílým plášti a bude z tebe prima parťák do nepohody 👍